Adunarea Generală a ONU, convocată în sesiune specială de urgență pentru a discuta problema Ucrainei

28 februarie 2022, 07:16 UE 358
ONU.  Sursa: CNN

Consiliul de Securitate al ONU a votat pentru a discuta problema Ucrainei în Adunarea Generală a ONU ce a fost convocată pentru luni într-o sesiune specială de urgență din cauza blocajului care există între membrii permanenți ai Consiliului, transmite CNN.

Potrivit sursei citat, Rusia a respins o rezoluție a SUA de condamnare a Moscovei pentru invadarea Ucrainei.

„Solicităm Rusiei să-și atenueze retorica”, a spus ambasadorul SUA Linda Thomas-Greenfield, referitor la anunțul că forțele vor fi puse în alertă nucleară.

Votul a fost procedural, nefiind astfel amenințat de un alt veto. Rezultatele au fost similare cu votul de săptămâna trecută, care a blocat aprobarea unei rezoluții din cauza dreptului de veto al Rusiei.

De asemenea, Franța a înaintat consiliului o rezoluție cu privire la chestiuni umanitare.

Aceasta este prima sesiune specială de urgență a ONU a Adunării Generale din 1982, când a fost convocată o sesiune specială de urgență a ONU pentru a aborda situația din zona teritoriilor arabe ocupate din Înălțimile Golan.

Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media