Adunarea Generală a ONU, convocată în sesiune specială de urgență pentru a discuta problema Ucrainei

28 februarie 2022, 07:16 UE 532
ONU.  Sursa: CNN

Consiliul de Securitate al ONU a votat pentru a discuta problema Ucrainei în Adunarea Generală a ONU ce a fost convocată pentru luni într-o sesiune specială de urgență din cauza blocajului care există între membrii permanenți ai Consiliului, transmite CNN.

Potrivit sursei citat, Rusia a respins o rezoluție a SUA de condamnare a Moscovei pentru invadarea Ucrainei.

„Solicităm Rusiei să-și atenueze retorica”, a spus ambasadorul SUA Linda Thomas-Greenfield, referitor la anunțul că forțele vor fi puse în alertă nucleară.

Votul a fost procedural, nefiind astfel amenințat de un alt veto. Rezultatele au fost similare cu votul de săptămâna trecută, care a blocat aprobarea unei rezoluții din cauza dreptului de veto al Rusiei.

De asemenea, Franța a înaintat consiliului o rezoluție cu privire la chestiuni umanitare.

Aceasta este prima sesiune specială de urgență a ONU a Adunării Generale din 1982, când a fost convocată o sesiune specială de urgență a ONU pentru a aborda situația din zona teritoriilor arabe ocupate din Înălțimile Golan.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media