„Un semnal neechivoc și puternic de sprijin pentru cetățenii noștri și viitorul european al Moldovei”. Mesajul președintei Sandu după ce Consiliul European a decis să ofere R. Moldova statut de candidat la UE

23 iunie 2022, 21:55 Politică 170
Maia Sandu.  Sursa: Replica Media

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu a transmis un mesaj după ce Consiliul European a decis să ofere Republicii Moldova statut de candidat la Uniunea Europeană.

„Zi istorică pentru Moldova! Statele membre ale UE ne-au acordat statutul de candidat UE. Un semnal neechivoc și puternic de sprijin pentru cetățenii noștri și viitorul european al Moldovei. Suntem recunoscători și angajați să avansăm pe calea reformelor

Pornim pe drumul spre UE, care va aduce moldovenilor mai multă bunăstare, mai multe oportunități și mai multă ordine în țara lor.

Avem în față un drum complicat, care va cere multă muncă și efort - și pe care suntem pregătiți să-l parcurgem, împreună, pentru a asigura cetățenilor un viitor mai bun. Moldova are viitor, în Uniunea Europeană!”, este menționat în mesajul Maiei Sandu.


Republica Moldova și Ucraina au primit statutul de țări candidate la aderarea la Uniunea Europeană. Decizia „istorică” a fost luată în unanimitate joi seara de liderii UE în cadrul summit-ului Consiliului European.

Diana
publicat de:
Diana Severin
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media