Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene a fost confirmat pozitiv la COVID-19

12 iulie 2022, 13:49 Societate 117
Nicu Popescu.  Sursa: mfa.gov.md

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a fost confirmat pozitiv la COVID-19. Un anunț în acest sens a fost făcut pe pagina sa de Facebook.

Șeful diplomației moldovenești susține că la moment se află în autoizolare la domiciliu, realizând atribuțiile de serviciu de la distanță.

„Informez opinia publică că în urma testării recente am fost confirmat pozitiv cu o formă ușoară de COVID-19. La moment sunt în autoizolare la domiciliu, realizând atribuțiile de serviciu de la distanță.

COVID-19 nu a dispărut! Trebuie să rămânem vigilenți și să ne vaccinăm la timp pentru a salva vieți și trece mai ușor peste boală!”, a scris Popescu pe Facebook.

Ministra Sănătății Ala Nemerenco a anunțat marți, 12 iulie, că municipiul Chișinău a intrat, din această săptămână, în Cod Portocaliu de alertă epidemiologică, iar raioanele Ialoveni și Anenii Noi au intrat în Cod Galben.

Gradul de alertă a fost ridicat după ce în ultimele șapte zile numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus a crescut brusc cu 82% față de săptămâna precedentă. La fel a crescut considerabil și numărul de decese.

Potrivit șefei Ministerului Sănătății, în această săptămână avem înregistrată o creștere a numărului de cazuri de infecție cu COVID-19 cu 82% față de săptămâna trecută. Numărul de cazuri înregistrate în ultimele șapte zile este puțin peste 49 de cazuri la 100 de mii populație, sau 1 853 de cazuri, 220 dintre ele fiind copii și 13 gravide.

Mai grav este că s-a înregistrat o creștere considerabilă a numărului de decese - 14 cazuri în această săptămână - comparativ cu trei cazuri înregistrate săptămâna trecută, a notat Nemerenco.

Ministra a menționat că rata de contagiozitate a devenit 1,33. Chiar și așa, R. Moldova este în Cod Verde, cu excepția raioanelor Ialoveni și Anenii Noi, care sunt în Cod Galben și a municipiului Chișinău, care a intrat din această săptămână în Cod Portocaliu, cu 118 cazuri de infectare la 100 de mii populație.

Totodată, potrivit lui Nicolae Jelamschi, directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), rata de vaccinare împotriva noului coronavirus rămâne a fi destul de scăzută în Republica Moldova, iar în prezent aceasta constituie 31,4%.

Mâine, 13 iulie, va avea loc ședința comisiei de experți, care va decide când în Republica Moldova va începe imunizarea cu doza booster 2 (doza a 4 anti-COVID).


Diana
publicat de:
Diana Severin
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media