Prăpăd în mai multe localități din țară: Zeci de hectare de culturi agricole, distruse de grindină

9 iunie 2021, 08:54 Agricultură 50
Ploi torențiale.  Sursa: captură video/Facebook

Ploile torențiale și grindina puternică au provocat prejudicii în nordul și sudul Republicii Moldova, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Potrivit IGSU, din informațiile colectate din subdiviziunile teritoriale, în raionul Căușeni, satul Grădinița, precipitațiile abundente cu grindină au afectat 40 ha de livezi și 85 ha de culturi agricole, inclusiv 45 ha de porumb și 40 ha de coacăză.

Tot ploaia a afectat 108 ha de legume și 495 ha de livezi din localitatea Cunicea din raionul Florești, iar la Ghindești precipitațiile au distrus 60 ha de sfeclă de zahăr și 130 ha de floarea soarelui.

La fața locului activează Comisiile pentru situații excepționale raionale care evaluează pagubele materiale provocate.

Ploile torențiale înregistrate în seara zilei de 8 iunie, au făcut ravagii, iar pe rețelele de socializare, internauții au postat imagini video unde putem vedea că precipitații însoțite de grindină au căzut la Ialoveni, dar și în capitală străzile au fost inundate.

Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media