Prognoze îngrijorătoare de la OMS privind COVID-19 în Republica Moldova. Gavrilița: Am putea înregistra câte 3000 de cazuri de îmbolnăviri pe zi

1 septembrie 2021, 08:18 Societate 161
Natalia Gavrilița.  Sursa: gov.md

Prognoze îngrijorătoare privind numărul de îmbolnăviri cu COVID-19 se așteaptă în Republica Moldova. În luna octombrie a acestui an țara noastră ar putea înregistra zilnic câte 500-600 cazuri de infectare cu coronavirus. Declaraţiile au fost făcute de Natalia Gavriliția în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” la TV8.

„Acum ne confruntăm cu un nou val de Covid, tulpina Delta. Am văzut că această tulpină este prezentă în țările europene și este mai contagioasă. Dacă ne uităm la grafice, la prognozele OMS, vom avea peste 3 000 de cazuri pe zi în luna octombrie a acestui an. Aceste cifre vor fi în condițiile în care nu vor fi introduse anumite reguli care să oprească răspândirea virusului. Și noi am luat anumite decizii bazate pe știință în privința unor activități și în privința vaccinării profesorilor”, a declarat Natalia Gavrilița în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” la TV8.


Alte 322 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate ieri, 31 august, în Republica Moldova, dintre care 274 în rândul persoanelor nevaccinate.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 267.526. În total 6401 persoane au decedat.

Diana
publicat de:
Diana Severin
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media