DOC/ Aproape 11 milioane de lei, alocați pentru premierea olimpicilor de la Tokyo. Președintele CNO, Nicolae Juravschi s-a ales cu 2 milioane de lei

24 noiembrie 2021, 15:36 Sport 44
Jocurile Olimpice de la Tokyo.  Sursa: eurosport

Guvernul a acordat Ministerului Educației și Cercetării suma de 10, 8 milioane de lei pentru premierea sportivilor care au obținut performanțe remarcabile la competițiile internaționale. Banii au fost alocați astăzi, 24 noiembrie, din fondul de rezervă al Guvernului, în cadrul ședinței Cabinetului de miniștri.

Premiile vor fi acordate sportivilor care au obținut performanțe în cadrul ediției a XXXII-a a Jocurilor Olimpice de vară și ediției a XVI-a a Jocurilor Paralimpice din anul 2021,Tokyo, Japonia, precum şi antrenorilor, medicilor.

Cei mai mulți bani, câte 2 milioane i-au revenit canotorului Serghei Tarnovschi, medaliat cu bronz și antrenorului său, Nicolae Juravschi. Ultimul, deține și funcția de președinte al Comitetului Național Olimpic, unde a fost reales ieri, 23 noiembrie.

Proaspătul campion mondial, Victor Ciobanu și antrenorul său, Mihail Cucu vor primi câte 600 de mii de lei, iar ceilalți sportivi și antrenori au primit sume ce variază de la 200 la 300 de mii de lei.

La Jocurile Olimpice 8 sportivi din țara noastră au obținut rezultate (între locurile I-VIII), iar la Jocurile Paralimpice au fost premiați 5 sportivi, reprezentanți ai 6 federații sportive naționale.

Alina
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmareste-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informatii de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media