Președinta Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare efectuează o vizită în Republica Moldova

19 ianuarie 2022, 09:56 Finanțe 67
Odile Renaud-Basso.  Sursa: EBRD

Odile Renaud-Basso, președinta Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), efectuează o vizită în Republica Moldova în perioada 18-20 ianuarie 2022. Aceasta este prima vizită oficială a Odile Renaud-Basso în Moldova de la preluarea mandatului.

Potrivit comunicatului emis de BERD, vizita subliniază sprijinul Băncii pentru țară și are rolul de a saluta angajamentul guvernului față de reforme.

„Banca este un important investitor instituțional în Moldova și până în prezent a investit peste 1,54 miliarde de euro pentru 151 de proiecte. De asemenea, a oferit servicii de consultanță pentru peste 1.500 de firme din Moldova pentru a le ajuta să își îmbunătățească performanța și să se dezvolte.

Sunt încurajată de noul început al Republicii Moldova, de angajamentul său față de reforme și de îmbunătățirea vieții cetățenilor săi. Și economia a fost pe calea redresării în 2021 și, în mod liniștitor, sectorul financiar a continuat să armonizeze reglementările cu standardele internaționale”, a menționat președinta BERD.

„BERD este alături de Moldova și va continua să ofere sprijinul de care țara are nevoie pentru a face față numeroaselor sale provocări și a continua pe calea de reforme pe care a ales-o”, a mai spus Odile Renaud-Basso.

În Moldova, președinta Renaud-Basso se va întâlni cu șefa statului Maia Sandu, premierul Natalia Gavriliță, ministrul Economiei și guvernatorul BERD Sergiu Gaibu, alți miniștri relevanți și guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu.

Discuțiile se vor concentra pe securitatea energetică a țării, mediul de afaceri, reformele structurale și modalitățile de finanțare a creșterii companiilor locale pentru a crea locuri de muncă, a sprijini dezvoltarea infrastructurii și a atrage investiții străine în țară.

Totodată, Odile Renaud-Basso va purta discuții cu reprezentanți ai comunității de afaceri, băncilor cheie, instituțiilor financiare internaționale, misiunilor diplomatice și societății civile.

Diana
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media