DOC/ România a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic. Republica Moldova, inclusă în zona roșie

21 ianuarie 2022, 11:20 Societate 133
Bucrurești, Arcul de Triumf .  Sursa: Profimedia Images

Comitetul Național pentru Situații de Urgență CNSU din România a aprobat, vineri, 21 ianuarie, noua listă țărilor și teritoriilor cu risc epidemiologic, pe coduri de culori în funcție de rata de incidență COVID. Astfel, potrivit ultimei decizii, Republica Moldova a fost inclusă în zona roșie.

Pentru UE, Spațiul Economic European sau Elveția, cei care vin din zona verde sau galbenă sunt scutiți de carantină dacă au schemă completă de vaccinare, au trecut prin boală în ultimele 180 de zile sau au un test PCR făcut cu cel mult 72 de ore înainte, scrii Digi24.

Pentru cei din zona roșie, este valabil doar vaccinul sau trecerea prin boală.

De asemenea, sunt scutiți ce carantină cei care au test negativ și stau mai puțin de 3 zile pe teritoriul României.

Copiii sub 12 ani nu au niciun fel de restricții, iar cei cu vârste între 12 și 16 ani trebuie să aibă test PCR negativ.

De asemenea, carantina nu se aplică mai multor categorii de angajați.

Pentru cei care vin din afara UE, sunt scutiți de carantină cei care au schemă completă de vaccinare sau au trecut prin boală în ultimele 180 de zile și care au un test PCR făcut cu cel mult 48 de ore înainte.

Diana
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media