Rata de schimb valutar a leului moldovenesc față de dolarul american și euro

18 aprilie 2023, 07:55 Economie 91
Curs Valutar (imagine simbol).  Sursa: Freepik

Leul moldovenesc s-a apreciat ușor față de dolarul american, dar a rămas stabil în raport cu euro, potrivit datelor publicate astăzi de Banca Națională a Moldovei.

Astăzi, marți, 18 aprilie 2023, un dolar american valorează 17.9512 lei moldovenești, cu o scădere nesemnificativă de 7 bani (-0.07%) față de ziua precedentă. În același timp, un euro valorează 19.8496 lei moldovenești și nu a suferit nicio modificare semnificativă în ultimele 24 de ore.

În ceea ce privește alte valute majore, leul moldovenesc s-a menținut stabil în raport cu moneda naționala a României (4.0166 lei pentru un leu), precum și cu rubla rusă (0.22 lei pentru un rublu). De asemenea, nu au fost observate fluctuații semnificative ale ratei de schimb între leu și grivna ucraineană (0.4861 lei pentru o grivna).

Este important să menționăm că orice modificare mai mică decât 50 bani este considerată nesemnificativă din punctul de vedere al pieței valutare.

Delia
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media