Germania va oferi un grant de 40 de milioane de euro Republicii Moldova pentru asigurarea securității energetice a populației

9 noiembrie 2022, 13:00 Economie 100
energie electrică.  Sursa: Replica Media

Guvernul Republicii Federale Germania va acorda țării noastre un grant de 40 de milioane de euro pentru asigurarea securității energetice a populației. La ședința de astăzi, membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au avizat pozitiv inițierea negocierilor și aprobarea semnării Înțelegerii, întocmite prin schimb de note, dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Federale Germania privind cooperarea financiară („Promovarea securității energetice a grupurilor vulnerabile din Republica Moldova”).

Suportul bugetar nerambursabil în valoare de 40 de milioane de euro va fi oferit prin intermediul Băncii de Dezvoltare a Germaniei KfW, iar banii vor fi folosiți pentru compensarea creșterii bruște a costurilor energiei pentru populația cu venituri reduse.

Grantul va fi debursat pe conturile Ministerului Finanțelor până la data de 15 decembrie 2022.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media