Deputatul comunist Constantin Starîș declară că nu este membru al „Comitetului de Salvare Națională” înființat de fugarul Ilan Șor: „Nu sunt un partizan”

19 octombrie 2022, 07:50 Politică 427
Constantin Starîș, deputat BCS, PCRM.  Sursa: Replica Media

Deputatul comunist Constantin Starîș a declarat că, de fapt, încă nu este membru al Comitetului pentru Salvare Națională (CNS), care a fost înființat la protestul Partidului ȘOR din 16 octombrie și din care face parte Ilan Şor, colegii săi de partid Marina Tauber, președintele raionului Orhei Dinu Țurcanu și primarul comunei Piatra Radu Bușila, precum și liderul partidul PACE Gheorghe Cavcaliuc, care la fel este căutat de justiția moldovenească, și Serghei Mișin, care a moștenit de la tatăl său postul de președinte al partidului Renașterea.

„În momentul în care am fost ales în acel Comitet, eram doar în parc, comentând ceva pentru unele mass-media. Cu siguranță sunt foarte recunoscător oamenilor care și-au exprimat atât de mare încredere în mine, au votat pentru mine să fiu într-o anumită structură organizatorică, dar nu sunt un partizan.

Aparent, a fost o reacție emoționantă la performanța mea. Dar nu pot spune încă că sunt membru al acesteia, pentru că nu sunt un partizan. Sunt unul dintre liderii unui partid politic și numai partidul mă poate delega în unul sau alt comitet”, a declarat Starîș la emisiunea „Important” de la TVC21.

Amintim că, în centrul Chișinăului, pe 16 octombrie, a avut loc a cincea duminică de proteste organizate de Partidul ȘOR. Penalul Ilan Șor s-a adresat mulțimii prin Skype, unde a propus înființarea unui „Comitet de Salvare Națională”.

Potrivit rezoluției adoptate de protestatari, în comisie au fost incluse însuși Șor, colega sa de partid Marina Tauber aflată sub control judiciar, liderul PACE Gheorghe Cavcaliuc, prima formațiune care s-a alăturate manifestațiilor lui Șor, deputatul comunist Constantin Starîș, președintele raionului Orhei Dinu Turcanu, primarul comunei Piatra Radu Bușila și liderul partidului Renașterii Serghei Mișin.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media