MAEIE: „Moldova condamnă ferm planul Rusiei de a anexa prin așa numitele referendumuri regiunile ucrainene ocupate”

21 septembrie 2022, 11:22 Politică 142
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).  Sursa: Replica Media

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a declarat, într-un mesaj publicat pe Twitter, că Republica Moldova condamnă ferm planul Rusiei de a anexa prin așa numitele referendumuri regiunile ucrainene ocupate.

„Reafirmăm și pe această cale sprijinul pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul granițelor sale recunoscute internațional”, se arată în mesajul emis de șeful diplomației moldovenești.

Thomas-Greenfield „a reiterat că Statele Unite nu vor recunoaște nicio încercare a Rusiei de a revendica anexarea teritoriului suveran al Ucrainei”.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a descris anunțul referendumurilor fictive de la Moscova în teritoriile ucrainene ocupate drept o intensificare a conflictului Rusiei asupra Ucrainei.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media