Președintele Parlamentului a avut o întrevedere cu locțiitorul Asistentului Secretarului General NATO

30 septembrie 2022, 21:50 Politică 133
Javier Colomina și Igor Grosu.  Sursa: multimedia.parlament.md

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a discutat astăzi despre evoluțiile de securitate din regiune și necesitatea de a spori reziliența Republicii Moldova la riscurile curente cu Javier Colomina, locțiitorul Asistentului Secretarului General NATO pe afaceri politice și politică de securitate.

Șeful legislativului a subliniat importanța cooperării în cadrul programelor agreate în Planul Individual de Acțiuni al Parteneriatului Moldova – NATO, în mod special pe reforma militară, securitatea cibernetică și dezinformarea.

„Alianța Nord-Atlantică este un partener de încredere a Republicii Moldova și de-a lungul anilor am realizat multe proiecte în beneficiul cetățenilor de rând”, a menționat președintele Parlamentului.

În cadrul discuțiilor, oficialii au mai vorbit despre statutul de neutralitate al Republicii Moldova în noul context internațional, dar și despre suveranitatea și integritatea teritorială a țării noastre.

Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media