UPDATE/ A doua rundă de percheziții privind finanțarea ilegală a Partidului „ȘOR”. Descinderile continuă și la această oră

25 iulie 2022, 16:20 Justiție 469
News Alert.  Sursa: Replica Media

UPDATE 16:20. Măsurile de urmărire penală în cadrul dosarului finanțării ilegale a partidului „ȘOR” continuă și la această oră. De menționat că, ofițerii CNA, SIS și procurorii anticorupție au demarat perchezițiile la ora 06:00 la 97 de adrese private și automobile ce aparțin membrilor și susținătorilor „ȘOR”.

Ofițerii Serviciului de Informații și Securitate (SIS), în comun cu Centrul Național Anticorupție (CNA) și Procuratura Anticorupție (PA) au descins în dimineața zilei de 25 iulie cu noi percheziții în cadrul dosarului penal privind finanțarea ilegală a Partidului „Șor”, a declarat pentru Replica Media procurora de la Procuratura Generală Mariana Cherpec, responsabilă pentru comunicarea cu reprezentanții mass-media.

„La moment se efectuează în jur de 97 de percheziții în cadrul cauzei penale privind finanțarea ilegală a Partidului Politic „Șor””, a declarat Mariana Cherprec.

Amintim că, Marina Tauber după ce a fost reținută joi, 21 iulie, pentru 72 de ore, sâmbătă, 23 iulie, a primit mandat de arest preventiv pentru 30 de zile.

Totul a început în dimineața zilei de 21 iulie, atunci când procurorii anticorupție împreună cu ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) au descins cu percheziții în cadrul unui dosar penal pornit pe faptul finanțării ilegale a Partidului politic ȘOR.

În context, procurorul general interimar, Dumitru Robu, a înaintat, joi, 21 iulie, două cereri privind încuviințarea ridicării imunității parlamentare a deputatei din fracțiunea parlamentară a Partidului politic ȘOR– Marina Tauber.

În reacție, conducerea partidului a acuzat guvernarea PAS că ar încerca să reducă la tăcere reprezentanți formațiunii și a pornit, în acest sens, „un nou episod de răfuială politică”. Mai mult, aceștia spun că însăși președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a dat indicații să fie organizate percheziții la sediul partidului și să fie pornite dosare penale pe numele membrilor și conducerii PP ȘOR.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media