VIDEO/ „Luați-o pe Maia Sandu în America!”. Protest în fața Ambasadei SUA cu pancarde și steagul fostei URSS

29 august 2022, 12:22 Societate 1380
Protest în fața Ambasadei SUA din Chișinău, 29 august 2022.  Sursa: colaj/krujka.md

Un grup de tineri, îmbrăcați în tricouri cu portretul fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, au organizat luni, 29 august, un protest în fața Ambasadei Statelor Unite de la Chișinău. Aceștia au trecut, însă, cu protestul peste drum de sediul Ambasadei, amplasat pe strada Mateevici din capitală.

Unii participanți la manifestație au adus cu ei un steag al fostei URSS și pancarde pe care scria „Jos ocupanții” și „Represalii pentru dolari, tu ești următorul”, iar pe tricourile pe care le purtau era inscripționată fraza: „Ai ieșit împotriva Maiei Sandu — te-ai ales cu dosar penal”.

„America, ia-o pe Maia Sandu și întoarce-ne libertatea”, a scandat unul dintre manifestanți.

Un grup de carabinieri i-au convins pe tineri să se mute cu protestul peste drum de sediul Ambasadei.

Ofițera de presă a Direcției de Poliție Cișinău, Natalia Stati, a declarat pentru Replica Media că Ambasadorul SUA la Chișinău, Kent D. Logsdon, a cerut manifestanților să traverseze strada pentru a nu perturba activitatea ambasadei, iar ei s-au conformat.

„Poliția și carabinerii erau la menținerea ordinii și securității publice”, a precizat Stati.

Solicitat de Replica Media, purtărorul de cuvânt al Inspectoratului Național de Carabinieri, Alexandru Bejan, a declarat că la manifestație, la care au participat circa 18 persoane, nu au avut loc altercații cu carabinierii.

„Forțele de ordine nu au întreprins nici o tentativă de a dispersa participanții. Ținând cont de condițiile de infrastructură, pentru a nu perturba activitatea instituției și a asigura drepturile la libera circulație și acces a persoanelor care beneficiază de serviciile ambasadei, carabinierii au intervenit cu propunerea către participanții la flash-mob să-și continue acțiunea vizavi de obiectiv. Ca urmare dialogului stabilit între protestatari și forțele de ordine propunerea a fost acceptată”, a declarat Bejan.
Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media