LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 182. Joe Biden a anunțat un nou pachet de ajutor militar în valoare de 2,98 miliarde de dolari / Boris Johnson întreprinde o vizită la Kiev de Ziua Independenței și s-a întâlnit cu președintele Zelenskiy

24 august 2022, 08:45 Ucraina 448
Ucraina, Ziua Independenței.  Sursa: Anadolu Agency/Getty Images

În fiecare an, pe 24 august poporului ucrainean celebrează cea mai importantă sărbătoare naţională – Ziua Independenţei Ucrainei. Ucraina se află astăzi în cea de-a 182-a zi de rezistență în fața armatei rusești, urmare a invaziei Rusiei pe teritoriul ucrainean pe data de 24 februarie.

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenskiy, a declarat în discursul de marți seară că ucrainenii trebuie să fie pregătiți pentru atacuri brutale ale forțelor Rusiei în această zi. Totodată, pe parcursul zilei de astăzi, SUA urmează să anunțe un nou pachet de asistență de securitate pentru Ucraina de aproximativ 3 miliarde de dolari

Între timp, forțele de ocupație ruse suferă pierderi în toate direcțiile în care ostilitățile continuă. Ei caută să controleze pe deplin regiunea Donețk, arată ultimele date ale Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Iar pe parcursul zilei de 23 august, aproximativ 60 de reprezentanți ai statelor și organizațiilor străine au aprobat o declarație comună bazată pe rezultatele celui de-al doilea summit al Platformei Crimeei. Ei au condamnat ocuparea peninsulei și agresiunea rusă față de Ucraina în general.

UPDATE 19.45. Vorbind de la distanță la Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite (UNSC), miercuri, președintele ucrainean Vladimir Zelenskiy, a declarat că Rusia a pus lumea „în pragul unei catastrofe a radiațiilor”, scrie The Guardian.

„Este un fapt că armata rusă a transformat teritoriul celei mai mari centrale nucleare din Europa, centrala nucleară Zapojie, într-o zonă de război. Uzina Zaporojie construită în perioada sovietică, este cel mai mare reactor nuclear din Europa. Rusia controlează fabrica din sud-estul Ucrainei din martie, deși este încă condusă de oameni de știință ucraineni”, a spus Zelenskiy.

În discursul său, Zelenskiy a cerut Agenției Internaționale pentru Energie Atomică să preia „controlul permanent” și a spus că „Rusia ar trebui să oprească necondiționat șantajul nuclear și să se retragă complet din stație”.


UPDATE 19.10. Premierul britanic în exerciţiu Boris Johnson a anunţat miercuri un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, în valoare de 66 de milioane de dolari, în timpul unei vizite surpriză pe care o efectuează la Kiev, unde a spus că armata ucraineană ''poate şi va câştiga'' războiul împotriva Rusiei, relatează CNN și Agerpres.

Londra a descris acest nou pachet drept „un pas înainte pentru capabilitatea curentă a Ucrainei, care-i îmbunătăţeşte abilitatea de ţintire defensivă şi supravegherea pe rază lungă”, potrivit unui comunicat al Downing Street.

Pachetul cuprinde 200 de drone de ultimă generaţie şi muniţii ghidate care „vor permite Ucrainei să urmărească şi să ţintească mai bine forţele invadatoare ruse”, se arată în acelaşi text.

Ajutorul militar include şi 850 de micro-drone Black Hornet lansate manual şi care sunt „special concepute pentru a fi folosite în oraşe şi sate şi sunt desfăşurate pentru a detecta forţele inamice care se apropie”, precizează guvernul de la Londra.

Johnson a spus că a venit în Ucraina „pentru a transmite mesajul că Regatul Unit este cu voi (cu ucrainenii) şi va fi cu voi în zilele şi lunile următoare”.

UPDATE 18.30. Președintele Vladimir Zelenskiy a vorbit la ședința Consiliului de Securitate al ONU în format online. Partea rusă s-a opus acestui fapt: a declarat că, conform regulilor, el ar trebui să fie prezent personal și s-a plâns de „standarde duble”. Vasilii Nebenze reprezentantul Federației Ruse în Consiliul de Securitate al ONU, a spus că, în general, Rusia nu este împotriva participării lui Zelenskiy la întâlnire, dar procedura necesită ca acesta să fie prezent fizic în sală.

În ciuda motivelor evidente pentru care președintele Ucrainei nu face vizite internaționale, partea rusă s-a plâns de „standarde duble”. A subliniat că Zelensky face vizite de lucru în Ucraina și chiar participă la ședințe foto, în timp ce ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei Dmytro Kuleba a călătorit în străinătate.


UPDATE 17.50. Premierul britanic Boris Johnson întreprinde o vizită la Kiev de Ziua Independenței și s-a întâlnit cu președintele ucrainean Vladimir Zelenskiy. Aceasta este a treia sa vizită de la începutul invaziei ruse pe scară largă.

„Sunt bucuros să îl felicit pe Boris Johnson, un mare prieten al Ucrainei, de Ziua Independenței. Boris, mulțumim pentru sprijinul fără compromisuri al țării noastre din primele zile de agresiune rusă pe scară largă, pentru apărarea cu fermitate a intereselor Ucrainei pe arena internațională! Țara noastră este norocoasă să aibă un astfel de prieten!” - a remarcat Zelenskiy.În același timp, într-un tweet despre vizita sa la Kiev, Johnson a subliniat că ceea ce se întâmplă în Ucraina „contează pentru noi toți”.

„De aceea sunt astăzi la Kiev. Prin urmare, Marea Britanie va continua să sprijine prietenii noștri ucraineni. Cred că Ucraina poate și va câștiga acest război”, spune premierul.
UPDATE 17.00. De la începutul invaziei la scară largă, în 6 luni, Rusia a pierdut 12.142 de echipamente în valoare totală de 16,6 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

În timpul războiului, inamicul a pierdut aproape 2.000 de tancuri, 234 de avioane și 15 nave. Cea mai mare pierdere a armatei ruse a fost nava amiral a flotei Mării Negre, crucișătorul de rachete „Moskva”, în valoare de 750 de milioane de dolari. Pe lângă „Moscova”, Ucraina a distrus echipamente și nave rusești în valoare de 165 de milioane de dolari pe insula Șerpilor și în apele din jur.


UPDATE 16.20. Iernile reci au ajutat Moscova să-i învingă pe Napoleon şi pe Hitler, iar preşedintele rus Vladimir Putin mizează acum că preţurile în creştere spectaculoasă la energie şi posibilele lipsuri în iarna aceasta vor convinge Europa să forţeze Ucraina să încheie un armistiţiu, în condiţiile impuse de Rusia, scrie miercuri Reuters într-o analiză, preluată de Agerpres.

Aceasta este - spun două surse ruseşti familiarizate cu modul de gândire al Kremlinului - singura cale către pace pe care o vede Moscova, având în vedere că autorităţile de la Kiev spun că nu vor negocia până când Rusia nu va părăsi întreaga Ucraină.

„Avem timp, putem aştepta", a declarat o sursă apropiată autorităţilor ruse, care a refuzat să fie identificată pentru că nu este autorizată să vorbească cu mass-media. "Va fi o iarnă grea pentru europeni. Am putea vedea proteste, revolte. Unii lideri europeni s-ar putea gândi de două ori înainte să continue să sprijine Ucraina şi să creadă că a sosit momentul unei înţelegeri'', a adăugat sursa citată.

O a doua sursă apropiată Kremlinului a declarat că Moscova are impresia că poate detecta deja fisuri în unitatea europeană şi că se aşteaptă ca acest proces să se accelereze pe fondul greutăţilor iernii.

UPDATE 15.38. „Azi se împlinesc 6 luni de când țara noastră vecină Ucraina este victima unui război violent, care duce zilnic la pierderi de vieți omenești, distrugeri enorme și costuri catastrofale pentru milioane de familii din Ucraina. Și în același timp azi e Ziua Independenței Ucrainei, o țară alături de care în aceste momente sunt gândurile și rugăciunile a miliarde de oameni.

Pentru țara noastră acest război aduce cheltuieli și riscuri enorme. Oamenii noștri aud sunetele bombelor, adăpostesc refugiați, privesc zilnic la știri imaginile războiului și urmărim, alături de întreaga umanitate cum au loc lupte și bombardamente în statul nostru vecin.
Suntem supuși unor presiuni mărite în ceea ce ține aprovizionarea cu produse de import, organizarea exporturilor, tentative de a destabiliza situația internă, de a manipula și tensiona cetățenii prin intermediul multiplelor știri false și informații propagandistice. Suntem vigilenți în continuare, ca Guvern, facem tot posibilul să asigurăm securitatea țării, să ne asigurăm că facem față la fiecare provocare.

E greu în așa momente să feliciți Ucraina, pentru că nu îmi imaginez cum e să treci prin așa o sărbătoare în timp ce orașele sunt atacate cu rachete și cred că unica felicitare acceptabilă este urarea de pace.

Le dorim vecinilor noștri ucraineni ca acest calvar să se termine și să revină cât mai rapid la reconstrucția țării, la viața pașnică”, este mesajul prim-ministrei Natalia Gavrilița cu ocazia Zilei Independenței a Ucrainei.

UPDATE 15.00. Cu ocazia Zilei Independenței Ucrainei, președintele SUA, Joe Biden, a anunțat un nou pachet de ajutor militar în valoare de 2,98 miliarde de dolari. Aceasta este cea mai mare sumă pe care americanii au alocat-o pentru a sprijini apărarea ucrainenilor.

Noul pachet include arme și echipamente care vor fi transferate în cadrul Inițiativei pentru Promovarea Securității în Ucraina. Potrivit lui Biden, acest ajutor ar trebui să „asigure continuarea apărării pe termen lung”.

„Statele Unite ale Americii se angajează să sprijine poporul Ucrainei în timp ce continuă lupta pentru a-și apăra suveranitatea. Ca parte a acestui angajament, sunt mândru să anunț cea mai mare tranșă a noastră de asistență de securitate până în prezent: aproximativ 2,98 miliarde de dolari”, susține Biden.

În noul pachet, ucrainenii vor primi sisteme de apărare aeriană, sisteme de artilerie și muniție, sisteme aeriene fără pilot și radare.

„În numele tuturor americanilor, felicit poporul Ucrainei de Ziua Independenței. În ultimele șase luni, ucrainenii au inspirat lumea cu curajul lor extraordinar și dăruirea față de libertate. Ei au rămas hotărâți și puternici în fața invaziei pe scară largă a Ucrainei de către Rusia. Și astăzi nu este doar o sărbătoare a trecutului, ci o afirmație răsunătoare că Ucraina rămâne cu mândrie – și va rămâne – o națiune suverană și independentă.

Știu că această zi a independenței este dulce-amăruie pentru mulți ucraineni, deoarece mii de oameni au fost uciși sau răniți, milioane au fost strămutate din casele lor și mulți alții au căzut victime ale atrocităților și atacurilor rusești. Dar șase luni de atacuri necruțătoare nu au făcut decât să întărească mândria ucrainenilor față de ei înșiși, în țara lor și în cei treizeci și unu de ani de independență. Astăzi și în fiecare zi, suntem alături de poporul ucrainean pentru a proclama că întunericul care conduce autocrația nu se potrivește cu flacăra libertății care luminează sufletele oamenilor liberi de pretutindeni. Statele Unite, inclusiv mândrii ucraineni-americani, așteaptă cu nerăbdare să continue să sărbătorească Ucraina ca stat democratic, independent, suveran și prosper pentru deceniile următoare”, se mai arată în mesajul plasat pe site-ul Casei Albe.


UPDATE 14.25. Dacă astăzi ucrainenii ar avea de ales să susțină declarația de independență a Ucrainei, majoritatea absolută (86% categoric și 11% mai degrabă) ar face acest lucru, sunt rezultatele unui sondaj sociologic realizat în perioada 17-18 august, scrie Hromadske.

Potrivit sondajului, în comparație cu anul trecut, acest indicator a crescut de la 80 la 97%. Și în 2012, a fost de 62%.Sociologii i-au întrebat și pe respondenți ce emoție simt cel mai des atunci când se gândesc la Ucraina. 75% au răspuns - mândrie. Alte variante de răspuns includ tristețea (29%) și bucuria (26%). Aproximativ 10% simt interes sau frică.

Majoritatea absolută a ucrainenilor (93%) sunt încrezători că Ucraina va putea respinge un atac rusesc. Aproximativ 60% au spus că este nevoie de mai mult timp pentru a câștiga războiul: 20% cred că este nevoie de mai mult de un an, 40% — de la jumătate de an la un an. În același timp, aproape un sfert estimează că timpul necesar pentru victorie este de până la câteva luni.


UPDATE 13.40. La 31 de ani de la independența sa, Ucraina va primi ajutor financiar de 3 miliarde de dolari din partea Statelor Unite, care va fi direcționat către bugetul de stat. Ministrul de Finanțe Serhii Marchenko a anunțat acest lucru pe 24 august și a precizat că banii vor fi furnizați sub forma unui grant nerambursabil prin mecanismul Băncii Mondiale.

„Sunt recunoscător partenerilor noștri americani și echipei Băncii Mondiale pentru sprijinul puternic acordat Ucrainei. Asistența prin granturi este un cadou semnificativ pentru țara noastră de Ziua Independenței Ucrainei”, a scris ministrul.
UPDATE 12.56. Norvegia și Marea Britanie vor achiziționa în comun microdrone norvegiene Black Hornet pentru Ucraina, la un cost total de până la 9 milioane de dolari, scrie Hromadske.

„Drona dezvoltată în Norvegia este liderul pieței mondiale. Este folosit într-un număr de țări aliate, inclusiv în Statele Unite și Marea Britanie”, se arată în comunicat al Ministerului norvegian al Apărării.

Aceste drone sunt folosite pentru recunoaștere și identificarea țintei. Este ușor de operat, fiabil, greu de detectat și este deosebit de potrivit pentru desfășurarea operațiunilor de luptă în condiții urbane, consideră ministrul norvegian al apărării, Bjorn Aril Gram.


UPDATE 12.30. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a transmis un mesaj pe Twitter cu ocazia Zilei Independenței Ucrainei.

„De Ziua Independenței Ucrainei, aduc un omagiu curajoaselor femei și bărbați ucraineni care luptă pentru libertate și pentru țara lor. NATO a sprijinit Ucraina încă de la independența sa și puteți continua să contați pe NATO atât timp cât va fi nevoie. Ucraina va învinge!", a scris Stoltenberg.
UPDATE 11.40. În dimineața zilei de 24 august, forțele de ocupație ruse au lansat un atac cu rachete asupra Myrhorod, în regiunea Poltava. DmItro Lunin, șeful OVA din Poltava, a raportat acest lucru. Infrastructura a fost lovită.


UPDATE 11.30. Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Independenței Ucrainei. Mesajul este dedicat poporului din Ucraina și rezistenței acestuia față de agresiunea militară a Rusiei.

Șefa statului a menționat că „prin sacrificiul ei, Ucraina luptă și pentru libertatea noastră, iar Moldova va rămâne alături de ucraineni și de acum încolo”.


UPDATE 11.15. De la începutul invaziei pe scară largă din 24 februarie și până în dimineața zilei de 24 august, Rusia a pierdut aproximativ 45.700 de soldați în războiul împotriva Ucrainei, dintre care 150 în ultimele 24 de ore, sunt ultimele date prezentate de Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Pierderi estimate ale ocupanților ruși până astăzi:

 • tancuri - 1.924 (+5);
 • vehicule blindate de luptă - 4.243 (+5);
 • sisteme de artilerie - 1.036 (+3);
 • lansatoare de grenade propulsate de rachete - 266;
 • echipamente de apărare aeriană - 147 (+1);
 • aeronave - 234 (+1);
 • elicoptere - 199 (+1);
 • echipamente auto și autocisterne - 3.160 (+10);
 • nave, bărci - 15;
 • drone de nivel operațional și tactic - 819 (+2);
 • echipamente speciale - 99;
 • rachete de croazieră - 196.

UPDATE 10.55. Evghenii Roizman, fostul primar al orașului Ekaterinburg, a fost reținut într-un dosar penal de „discreditare” a armatei ruse. Acest lucru a fost raportat de TASS, scrie Meduza.

Pedeapsa maximă pentru aceasta este de până la cinci ani de închisoare. TASS a raportat că lui Roizman a fost deschis un dosar penal din cauza unui videoclip de pe canalul său de YouTube.

Poliția l-a reținut pe Roizman dimineața devreme, pe 24 august.


UPDATE 10.30. Președintele Ucrainei Vladimir Zelenskiy a transmis un mesaj emoționant de Ziua Independenței Ucrainei. Mesajul este dedicat poporului ucrainean și rezistenței acestuia față de agresiunea militară a Rusiei.

„Oameni liberi ai Ucrainei independente!

Și asta spune totul. Doar patru cuvinte, dar cât de mult este în spatele lor astăzi. În a 182-a zi de război pe scară largă. Câte simboluri și semnificații, exploatări și pierderi, bucurie și durere sunt în aceste cuvinte. Și principalul lucru este cât de mult adevăr este în aceste cuvinte. Adevărul nostru. Adevăruri despre prezentul nostru, cu care este imposibil să ne certăm, pentru că este imposibil să nu vedem și să nu admitem. Suntem un popor liber, Ucraina independentă. După șase luni, de când încearcă să ne distrugă, suntem un popor liber al Ucrainei independente. Și acesta este adevărul despre viitorul nostru. Oameni liberi ai Ucrainei independente”.


UPDATE 09.48. În dimineața zilei de 24 august 2022, potrivit informațiilor oficiale ale procurorilor, 374 de copii au murit și peste 723 au fost răniți de la începutul războiului provocat de Rusia pe teritoriul țării vecine.

Copiii au fost cei mai afectați în Regiunea Donețk - 388, Harkov - 202, Kiev - 116, Cernihiv - 68, Mykolaiv - 65, Lugansk - 61, Herson - 55, Zaporojie - 41.UPDATE 09.20. Potrivit ultimelor date ale Institutului American pentru Studiul Războiului (ISW), este posibil ca rușii să fi organizat o operațiune falsă în orașul Donețk pe 23 august pentru a justifica atacurile asupra clădirilor guvernului ucrainean din 24 august, de Ziua Independenței Ucrainei.

Totodată, surse guvernamentale ruse au confirmat că Rusia aduce copii ucraineni în Rusia și că familiile ruse îi adoptă. Administrația pentru familie și copilărie din Krasnodar Krai a postat despre un program în cadrul căruia autoritățile ruse au transferat peste 1.000 de copii din Mariupol în Tyumen, Irkutsk, Kemerov și Altay Krai, unde familiile ruse i-au adoptat.

Administrația a precizat că peste 300 de copii așteaptă în continuare „să-și cunoască noile familii” și că cetățenii care decid să adopte acești copii vor primi o primă unică de la stat.


UPDATE 08.56. În fiecare an, pe 24 august poporului ucrainean celebrează cea mai importantă sărbătoare naţională – Ziua Independenţei Ucrainei. Ucraina se află astăzi în cea de-a 182-a zi de rezistență în fața armatei rusești, urmare a invaziei Rusiei pe teritoriul ucrainean pe data de 24 februarie.

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenskiy, a declarat în discursul de marți seară că ucrainenii trebuie să fie pregătiți pentru atacuri brutale ale forțelor Rusiei în această zi.

„Mâine este o zi importantă pentru noi toți. Și de aceea această zi, din păcate, este importantă și pentru inamicul nostru. Trebuie să fim conștienți că mâine sunt posibile provocări oribile rusești și atacuri brutale”, a spus Zelenskiy.

Autoritățile au interzis adunările în masă la Kiev, deoarece oficialii occidentali și ucraineni avertizează că Rusia se pregătește să atace din nou capitala.


UPDATE 08.48. SUA urmează să anunțe un nou pachet de asistență de securitate pentru Ucraina de aproximativ 3 miliarde de dolari (2,5 miliarde de lire sterline), au spus oficialii, pentru a coincide cu ziua independenței Ucrainei și pentru a echipa țara pentru un război de uzură purtat în principal în estul și sudul Ucrainei.

Asistența de securitate a SUA se transformă într-o campanie pe termen mai lung care va menține probabil mai multe trupe militare americane în Europa în viitor și va ajuta la antrenarea și echiparea forțelor ucrainene pentru a lupta în anii următori.

Oficialii americani au declarat pentru Associated Press că pachetul este de așteptat să fie anunțat miercuri.


UPDATE 08.26. Consiliul de Securitate al ONU s-a întrunit într-o nouăo ședință pe tema securității Centralei Nucleare Zaporojie care a fost capturată de Federația Rusă pentru a acuza Ucraina de provocări în jurul centralei.

Astfel, în cadrul ședinței, Norvegia a condamnat utilizarea de către Rusia a Consiliului de Securitate al ONU ca platformă de răspândire a dezinformarii. Irlanda a declarat că pericolul pentru CNE Zaporojie vine exclusiv din Rusia. Totododată, reprezentantul Rusiei a început din nou să acuze Forțele Armate ale Ucrainei că ar fi bombardat teritoriul centralei și Energodar.

Serhii Kyslytsia, reprezentantul permanent al Ucrainei la ONU, a subliniat că întreaga lume dorește să audă de la Federația Rusă declarația că demilitarizează centrala nucleară, își retrage trupele din ea și readuce obiectul sub controlul Ucrainei.


UPDATE 08.15. Aproximativ 60 de reprezentanți ai statelor și organizațiilor străine au aprobat o declarație comună bazată pe rezultatele celui de-al doilea summit al Platformei Crimeei. Ei au condamnat ocuparea peninsulei și agresiunea rusă față de Ucraina în general.

Participanții la summit au subliniat că ei consideră ocuparea Crimeei o încălcare a suveranității, independenței politice și integrității teritoriale a Ucrainei, precum și o provocare directă la adresa securității internaționale.

„Confirmăm hotărârea noastră de a continua să facem presiuni asupra Rusiei pentru a pune capăt imediat ocupației temporare a Republicii Autonome Crimeea și a orașului Sevastopol, pentru a restabili controlul Ucrainei asupra teritoriului său”, se arată în comunicat.


UPDATE 08.00. Forțele de ocupație ruse suferă pierderi în toate direcțiile în care ostilitățile continuă. Ei caută să controleze pe deplin regiunea Donețk. Sunt ultimele date ale Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei din dimineața zilei de 24 august.

Astfel, inamicul continuă să-și concentreze eforturile pe stabilirea controlului deplin asupra teritoriului regiunii Donețk, menținând localitățile capturate Herson, o parte din regiunile Harkov, Zaporojie și Nikolaev.

Totodată, Forțele Armate au distrus 13 obuziere autopropulsate rusești „Msta-S” și trei unități de echipamente auto. În plus, Forțele Armate ale Ucrainei au lovit un depozit de muniții din Novovoskresensky, regiunea Herson.


Replica Media transmite în regim de LIVE TEXT toate evenimentele din Ucraina. Toate știrile despre invazia Rusiei în Ucraina sunt aici pentru fiecare zi: 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie, 2 martie, 3 martie, 4 martie, 5 martie, 6 martie, 7 martie, 8 martie, 9 martie, 10 martie, 11 martie, 12 martie, 13 martie, 14 martie, 15 martie, 16 martie, 17 martie, 18 martie, 19 martie, 20 martie, 21 martie, 22 martie, 23 martie, 24 martie, 25 martie, 26 martie, 27 martie, 28 martie, 29 martie, 30 martie, 31 martie, 1 aprilie, 2 aprilie, 3 aprilie, 4 aprilie, 5 aprilie, 6 aprilie, 7 aprilie, 8 aprilie, 9 aprilie, 10 aprilie, 11 aprilie, 12 aprilie, 13 aprilie, 14 aprilie, 15 aprilie, 16 aprilie, 17 aprilie, 18 aprilie, 19 aprilie, 20 aprilie, 21 aprilie, 22 aprilie, 23 aprilie, 24 aprilie, 25 aprilie, 26 aprilie, 27 aprilie, 28 aprilie, 29 aprilie, 30 aprilie, 1 mai, 2 mai, 3 mai, 4 mai, 5 mai, 6 mai, 7 mai, 8 mai, 9 mai, 10 mai, 11 mai, 12 mai, 13 mai, 14 mai, 15 mai, 16 mai, 17 mai, 18 mai, 19 mai, 20 mai, 21 mai, 22 mai, 23 mai, 24 mai, 25 mai, 26 mai, 27 mai, 28 mai, 29 mai, 30 mai, 31 mai, 1 iunie, 2 iunie, 3 iunie, 4 iunie, 5 iunie, 6 iunie, 7 iunie, 8 iunie, 9 iunie, 10 iunie, 11 iunie, 12 iunie, 13 iunie, 14 iunie, 15 iunie, 16 iunie, 17 iunie, 18 iunie, 19 iunie, 20 iunie, 21 iunie, 22 iunie, 23 iunie, 24 iunie, 25 iunie, 26 iunie, 27 iunie, 28 iunie, 29 iunie, 30 iunie, 1 iulie, 2 iulie, 3 iulie, 4 iulie, 5 iulie, 6 iulie, 7 iulie, 8 iulie, 9 iulie, 10 iulie, 11 iulie, 12 iulie, 13 iulie, 14 iulie, 15 iulie, 16 iulie, 17 iulie, 18 iulie, 19 iulie, 20 iulie, 21 iulie, 22 iulie, 23 iulie, 24 iulie, 25 iulie, 26 iulie, 27 iulie, 28 iulie, 29 iulie, 30 iulie, 31 iulie, 1 august, 2 august, 3 august, 4 august, 5 august, 6 august, 7 august, 8 august, 9 august, 10 august, 11 august, 12 august, 13 august, 14 august, 15 august, 16 august, 17 august, 18 august, 19 august, 20 august, 21 august, 22 august și 23 august.

IMPORTANT!!! Este un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.


Diana
publicat de:
Diana Severin
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media