Un lot de pepene galben de aproximativ 1.400 kg, retras din comerț. Ce a descoperit ANSA

25 august 2022, 17:36 Nutriție 155
Pepene galben.  Sursa: ansa.gov.md

Un lot de pepene galben de import, în cantitate de aproximativ 1.400 kg, cu depășirea nivelului admisibil al conținutului de nitrați, a fost depistat în cadrul Programului de monitorizare și supraveghere în domeniul siguranței și calității produselor alimentare de origine nonanimală pentru anul 2022, anunță Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA).

Astfel, în cadrul acțiunilor prompte ale inspectorilor a fost dispus interzicerea comercializării lotului dat. Agentul economic în colaborare cu Agenția, a decis valorificarea lotului neconform prin transformare în biogaz.

În acest context Agenția vine cu următoarele recomandări:

  1. Procurarea fructelor și legumelor proaspete se va efectua din locuri autorizate/înregistrate de către Agenție;
  2. Se va atrage atenția ca acestea să fie alterate (fără urme de putregai sau cu alterări, din cauza cărora devin improprii pentru consum);
  3. Comercianții trebuie să dețină acte prin care să confirme inofensivitatea produselor vegetale pe care le comercializează și anume rapoartele de încercări efectuate de un laborator acreditat iar la solicitare să le poată prezenta consumatorului.

În cazul în care se depistează produse alimentare neconforme sau abateri de la prevederile legislației pentru protecția consumatorului, cetățenii sunt îndemnați să depună petiție la Agenție, la nr. de telefon: 0(22) 26 46 43;

Linia Verde: 0 800 800 33;

Viber: 067675544;

e-mail: [email protected].

Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media