Igor Dodon o acuză pe Maia Sandu că îi creează probleme „de teama unei posibile concurențe”

23 ianuarie 2023, 15:30 Politică 169
Igor Dodon, Maia Sandu.  Sursa: Replica Media

Fostul șef de stat Igor Dodon o acuză pe președinta Maia Sandu că îi creează probleme „de teama unei posibile concurențe”. Într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, ex-președintele a scris că Procuratura „capturată de Maia Sandu” ar urma să „ organizeze” în timpul apropiat un șir de provocări la adresa sa și a familiei sale, cu informații ridicate în timpul perchezițiilor din 24 mai 2022.

„Procuratura capturată de regimul Maiei Sandu a lansat noi provocări la adresa mea și a familiei mele”, și-a început Igor Dodon mesajul pe care l-a publicat în limba română, dar și în limba rusă.

„În lipsă de argumente juridice, se recurge la „scurgeri” în presa controlată pentru a manipula opinia publică. Informația legată de posibila vizita la tratament în România pentru copilul nostru mezin, inclusiv destinația și hotelul bronat, a fost "aruncată" în presa galbenă de către procurorul pe caz, care devine tot mai iritat de lipsa motivelor de a ne persecuta juridic. Avem informații că procurorii au indicații să organizeze în timpul apropiat un șir de provocări la adresa mea și a familiei mele, plasând ilegal în spațiul public informații ridicate în timpul perchezițiilor din 24 mai 2022, cu falsificarea unor elemente”, a scris fostul șef de stat.

Liderul de onoare al PSRM afirmă că președinta țării „își dorește foarte tare” să-i creeze probleme „de teama unei posibile concurențe” și a acuzat procurorii că „acționează ca subalterni” ai regimului politic.

„Îi avertizez pe această cale să renunțe la aceste acțiuni ilegale, pentru care, vă asigur, vor răspunde fiecare. Știu că Maia Sandu își dorește foarte tare să-mi creeze diverse probleme, de teama unei posibile concurențe. Este extrem de urât când este atacată și familia, inclusiv copiii. Din păcate, regimul nu are nimic sfânt.Iar justiția aşa şi rămâne nereformată, fiindcă procurorii acționează ca subalterni ai regimului politic”, a mai adpugat Igor Dodon.

Amintim că fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, cercetat penal pentru corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită, a obținut permisiunea instanței de a părăsi pe o perioadă scurtă de timp teritoriul Republicii Moldova.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, completul de judecată de la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) i-a permis fostului șef de stat să călătorească în România, împreună cu soția sa și cu unul dintre fiii lor care ar avea nevoie de tratament medical.

Amintim că fostul șef de stat are interdicția de a părăsi țara. Măsura preventivă de control judiciar a fost prelungită de magistrați la 6 ianuarie 2023 pentru încă 60 de zile.

Prezumţia de nevinovăţie este un principiu fundamental, garantat de Constituţia Republicii Moldova, care prevede că „orice persoană acuzată de un delict este prezumată nevinovată până când vinovăţia sa va fi dovedită în mod legal, în cursul unui proces judiciar public, în cadrul căruia i s-au asigurat toate garanţiile necesare apărării sale”.(Constituţia Republicii Moldova, art.21)
Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media