Marina Tauber rămâne în arest la domiciliu încă 20 de zile. Deputata Partidului ȘOR: „Nu este o decizie tocmai îmbucurătoare”

14 decembrie 2022, 18:56 Justiție 141
Marina Tauber, la Curtea de Apel Chișinău.  Sursa: Replica Media

Marina Tauber rămâne în arest la domiciliu pentru încă 20 de zile, potrivit deciziei magistraților Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana. Deputata Partidului ȘOR, în urma aflării deciziei instanței judecătorești a declarat că „nu este o decizie tocmai îmbucurătoare”, precizând că astăzi, 14 decembrie, procurorii nu au adus noi argumente, ci la dosarul acesteia a fost anexată investigația Ziarului de Gardă realizată pe baza telefonului pierdut al președintelui raionului Orhei, Dinu Țurcanu.

„Se admite parțial demersul procurorului. Se prelungește măsura preventivă de arest la domiciliu pe un termen de 20 de zile”, a declarat judecătoarea.

După ce a aflat decizia magistraților, Marina Tauber a declarat că „nu este o decizie tocmai îmbucurătoare.”

„Așa cum am mai spus, iau toate dificultățile și greutățile ca lecții și experiență. Eu sunt deja foarte și foarte bucuroasă că PA și procurorii au început investigații penale pe informații din telefon. Asta înseamnă că funcționarii de rang înalt și personal, Maia Sandu o să ajungă în pușcărie foarte și foarte curând. O să vedem ce o să fie mai departe cu dosarul Partidului ȘOR și dosarul meu, pentru că se vede că sunt foarte multe greșeli juridice. Procurorii încearcă să meargă pe argumente și informații care în general nu sunt legate cu învinuirea. (...) La ședința de astăzi nu au fost prezentate probe noi și argumente noi pentru plasarea mea în continuare în arest la domiciliu, dar a fost anexat un material realizat de Ziarul de Gardă”, a declarat Marina Tauber.

Marina Tauber este vizată în două cauze penale pornite pe faptul acceptării cu bună știință a finanțării Partidului ȘOR din partea unui grup criminal organizat, precum și pentru falsificarea raportului privind gestiunea financiară a formațiunii pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate, iar în prezent se află în arest la domiciliu.

Marina Tauber a fost reținută la 21 iulie 2022, fiind învinuită în două cauze penale pornite pe faptul acceptării cu bună știință a finanțării formațiunii din care face parte din partea unui grup criminal organizat, precum și pentru falsificarea raportului privind gestiunea financiară a formațiunii pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate.

În tot acest timp, mandatul de arest pe numele ei fiind prelungit constant. Abia la 14 septembrie, după două luni de arest la Penitenciarul nr. 13 din capitală, magistrații Curții de Apel Chișinău au decis transferarea deputatei în arest la domiciliu. Ulterior, Marina Tauber a fost transferată sub control judiciar, însă din 25 octombrie ea a fost din nou plasată în arest domiciliu.

Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media