Ex-președintele Igor Dodon va sta în arest la domiciliu încă 20 de zile. Instanța a admis parțial demersul procurorilor anticorupție

19 septembrie 2022, 17:41 Justiție 101
Igor Dodon, la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. 19 iulie 2022.  Sursa: captură video/Rlive

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, va sta încă 20 de zile de arest la domiciliu. Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au admis parțial solicitarea procurorilor și i-au prelungit măsura preventivă. Apărătorii fostului șef de stat nu sunt de acord cu decizia instanței și spun că o vor contesta la Curtea de Apel.

Menționăm că prima ședință de judecată în dosarul „Energocom” în care ex-președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, este învinuit de depășirea atribuțiilor de serviciu în interesul unui grup criminal organizat a fost stabilită pentru data de 26 septembrie.

Potrivit portalului instanțelor, cauza penală, denumită generic „Energocom”, va fi examinată de judecătoarea Angela Catană.

Astfel, pe banca acuzaților, Igor Dodon va apărea la 26 septembrie, ora 16:00, la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Amintim că, Procuratura Generală a încheiat acțiunile de urmărire penală pe episodul incriminat ex-președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, vizat în cadrul cauzei penale, denumit generic „Energocom”, iar la începutul lunii august dosarul a fost trimis în judecată. În cadrul acestui dosar penal, fostului șef de stat i se incriminează săvârșirea infracțiunii de depășire a atribuțiilor de serviciu, de o persoană cu funcție de demnitate publică, în interesul unui grup criminal organizat.

Totodată, Igor Dodon este investigat într-un alt dosar, inițiat la sfârșitul lunii mai curent, fiind bănuit de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media