TV8/ Fostul președinte al României Traian Băsescu: „Cetățenilor R. Moldova nu o să le fie mai rău într-o Românie reunificată”

1 decembrie 2022, 15:25 Politică 380
Fostul președinte al României, Traian Băsescu.  Sursa: digi24.ro

Într-un interviu acordat pentru TV8, fostul președinte al României s-a expus cu privire la procesul de aderare la Uniunea Europeană a Republicii Moldova. Potrivit europarlamentarului, drumul european, pe care a pornit Republica Moldova, este prea lung, iar soluția de viitor pentru țara noastră este reunificarea cu România.

„Soluția de viitor pentru Republica Moldova, când politicienii de pe ambele maluri ale Prutului vor avea curaj, este reunificarea țării. Să știți că acest drum european, care a fost deschis Republicii Moldova, este un drum mult prea lung. Nici istoria, nici capacitatea de rezistență a cetățenilor Republicii Moldova nu este de natură să fac să mai aștepte 20 de ani până intră în UE, cam atât i-a trebuit României, care avea resurse mult mai mari decât R. Moldova și plecând de la premiza asta, cred că oamenii politici responsabili de viitorul ambelor țări trebuie să se gândească la un proiect de unificare, mai ales că suportul pentru un astfel de proiect a crescut foarte mult”, a declarat Băsescu jurnaliștilor TV8.

„Cetățenilor Republicii Moldova nu o să le fie mai rău într-o Românie reunificată decât în Republica Moldova acum, iar perspectivele României sunt mai solide. Gândiți-vă, România are acum la dispoziție 30 de miliarde de euro pentru a trece criza, pe care să îi cheltuiască până în 2025. România are resurse financiare să suporte reunificarea, ca soluție”, a mai adăugat Traian Băsescu.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media