VIDEO/ Trei bărbați, sportivi de performanță, reținuți pentru șantaj: Prin amenințări cu moartea și răfuială fizică, estorcau mii de euro de la un hînceștean

2 decembrie 2022, 10:03 Justiție 273
reținuți pentru șantaj.  Sursa: poliția.md

Trei bărbați cu vârste cuprinse între 34 și 35 ani, originari din Ocnița, Găgăuzia și Chișinău, au fost reținuți pentru 72 de ore, fiind suspectați de șantaj. Aceștia ar fi șantajat un bărbat de 39 de ani din Hîncești sub pretextul unei datorii inventate și estorcau de la acesta mii de euro.

Ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată a INI, Direcției generale urmărire penală a IGP, sub conducerea procurorilor din Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale au documentat timp de o lună acţiunile infracționale ale suspecților.

În cadrul urmăririi penale s-a stabilit că, din luna octombrie, suspecții, având scopul săvârșirii acțiunilor cu caracter patrimonial, sub pretextul unei datorii financiare inventate, însoțite de violență fizică, cu aplicarea multiplelor lovituri cu pumnii peste diferite părți ale corpului și amenințând-ul cu distrugerea bunurilor personale prin incendiere, cereau de la victimă să le fie transmiși bani în suma de 6.000 de euro.

Pentru a-și atinge scopul, bănuiții, sportivi de performanță, veneau acasă la victimă la diferite ore și prin amenințări cu moartea și răfuială fizică pretindeau mijloacele financiare.

La data de 30 noiembrie, ofițerii de investigație, cu suportul mascaților de la BPDS „Fulger” au descins cu percheziții la domiciliile figuranților în Chișinău, de unde au ridicat arme, mijloace financiare, acte ce confirmă implicarea bănuiților în estorcări de bani, precum și alte date și informații relevante cazului.

Doi dintre bănuiți anterior au fost în vizorul organelor de aplicare a legii pentru comiterea infracțiunilor de punere în circulației a drogurilor, escrocherii, precum și vătămarea intenționată a integrității corporale.

Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de asemenea infracțiune riscă închisoare de la 5 la 7 ani.

Prezumţia de nevinovăţie este un principiu fundamental, garantat de Constituţia Republicii Moldova, care prevede că „orice persoană acuzată de un delict este prezumată nevinovată până când vinovăţia sa va fi dovedită în mod legal, în cursul unui proces judiciar public, în cadrul căruia i s-au asigurat toate garanţiile necesare apărării sale”.(Constituţia Republicii Moldova, art.21)
Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media