UPDATE 20:05. Sărbătorile tradiționale de Crăciun și Anul Nou din Sankt Petersburg vor fi anulate, iar toți banii alocați anterior pentru festivități vor fi canalizați pentru finanțarea voluntarilor și trupelor mobilizate în cadrul „operațiunii militare speciale” din Ucraina, au anunțat vineri autoritățile municipale într-un comunicat, relatează TASS.
„În timpul unei ședințe a guvernatorului Alexander Beglov cu membri ai administrației municipale s-a decis anularea evenimentelor programate anterior dedicate festivităților de Anul Nou”, se arată în comunicat.
„Toate fondurile disponibile vor fi canalizate într-un [cont] special al orașului Sankt Petersburg care stipulează echipament și echipament suplimentar pentru voluntari și cetățeni mobilizați”, a declarat Beglov.
Anterior, s-a precizat că toți cetățenii mobilizați din Sankt Petersburg vor primi o primă de 100.000 de ruble (peste 1.600 de dolari), în timp ce voluntarii vor primi prime de 300.000 de ruble (peste 4.800 de dolari).
UPDATE 19:10. Premierul rus a trimis o scrisoare guvernului suedez în care solicită ca autoritățile ruse să joace un rol în ancheta privind exploziile care au avariat gazoductele Nord Stream, a anunțat vineri Ministerul de Externe al Suediei.
O anchetă suedeză la locul faptei în cazul gazoductelor Nord Stream 1 și 2, care duc gazele din Rusia spre Europa, a găsit dovezi de explozii, iar procurorii suspectează un sabotaj.
„La 6 octombrie, a fost primită o scrisoare din partea premierului rus Mihail Mișustin către premierul Magdalena Andersson, prin care se solicita ca autoritățile ruse și compania Gazprom să fie implicate în ancheta suedeză", a precizat Ministerul suedez de Externe.
UPDATE 18:37. Rusia l-a demis pe comandantul Districtului său militar de est, generalul-colonel Alexandr Ciaiko, a anunțat vineri site-ul de știri rusesc RBC – cea mai recentă remaniere de vârf pe fondul unei serii de înfrângeri pe câmpul de luptă din Ucraina.
RBC a citat registrele de stat disponibile public pentru a raporta că generalul-locotenent Rustam Muradov a fost numit la conducerea Districtului militar estic, care acoperă trupele cu baza în Orientul Îndepărtat al Rusiei, deși o mare parte din efectivele sale sunt desfășurate în prezent în Ucraina.
Muradov, care a fost sancționat de Uniunea Europeană în februarie, a servit anterior în regiunea Donbas din estul Ucrainei și a comandat forțele ruse de menținere a păcii din Nagorno-Karabah, o regiune separatistă din Azerbaidjan locuită în principal de etnici armeni.
Deși șeful regiunii natale a lui Muradov, Daghestan, l-a felicitat pentru numirea sa, nici Kremlinul, nici Ministerul Apărării nu au confirmat imediat mutarea.
UPDATE 17:27. Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a susținut joi o conferinţă de presă la Lima, în Peru. În contextul în care președintele Biden a declarat anterior “că rămâne de văzut” dacă se va întâlni cu Putin la summitul G20, Blinken a fost întrebat de reporteri despre responsabilitatea SUA de a deschide un dialog pe cale diplomatică cu Rusia, având în vedere preocupările internaționale legate de un eventual atac nuclear desfășurat de ruși.
Blinken a răspuns:
„În ceea ce privește Ucraina, cred că ceea ce ați văzut în ultimele săptămâni este o dublare sau o triplare a agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei, inițiată de Vladimir Putin: mobilizarea rezerviștilor, pretinsa anexare a teritoriului ucrainean și, desigur, amenințările privind folosirea armelor nucleare. Am văzut, desigur, și câștigurile foarte semnificative ale ucrainenilor atât în nord-est, cât și în sud”.
„Dar adevărul este că președintele Putin și Rusia nu au manifestat absolut niciun interes semnificativ pentru vreun fel de diplomație. Și dacă și când vor face acest lucru, este greu de prezis. Am spus tot timpul, și președintele Zelenskiy a spus tot timpul, că situația se va rezolva în cele din urmă prin diplomație. Și când Rusia va arăta că are intenții serioase în ceea ce privește angajarea într-o astfel de diplomație, noi vom fi pregătiți, vom fi acolo. Dar fiecare semn din acest moment indică, din păcate, că Rusia se îndreaptă în direcția opusă”, a mai afirmat secretarul de stat.
UPDATE 16:44. Cel puţin cinci civili au fost ucişi şi tot atâţia răniţi după ce forţele ucrainene au lansat o lovitură asupra unui autobuz în partea controlată de ruşi a regiunii Herson din sudul Ucrainei, a anunţat vineri agenţia oficială de presă rusă TASS, preluată de Reuters.
Autorităţile instalate de ruşi în regiune au declarat că lovitura a fost efectuată în timp ce autobuzul transporta civili peste un pod lângă satul Darivka.Reuters nu a putut verifica independent informaţia.
„Combatanţi ai forţelor armate ucrainene au tras într-un autobuz care transporta civili pe podul Darivski (...) şi erau în drum spre muncă", a declarat un oficial al ocupaţiei ruse, Kirill Stremusov, pe Telegram, citat de France Presse.
El a adăugat că au fost cel puţin cinci morţi şi cinci răniţi.
UPDATE 16:15. Forțele de ocupație au continuat să bombardeze regiunea Sumy. O persoană a fost ucisă. Acest lucru a fost anunțat de șeful adjunct al biroului președintelui Kyrylo Timoșenko.
Detaliile bombardamentului de astăzi sunt în prezent clarificate.
Potrivit administrației regionale, la 6 octombrie, forțele de ocupație au bombardat de 19 ori zonele de frontieră ale regiunii Sumy: în total, au avut loc peste 170 de lovituri aeriene.
UPDATE 15:27. Ministrul ucrainean al apărării, Oleksiy Reznikov, i-a îndemnat pe luptătorii ruși să depună armele, promițându-le „viață și siguranță” dacă vor face acest lucru, scrie The Guardian.
Într-un videoclip adresat trupelor ruse, Reznikov spune: „Garantăm viață, siguranță și dreptate tuturor celor care refuză să lupte imediat. Și vom obține un tribunal pentru cei care au dat ordine criminale. Încă mai puteți salva Rusia de la tragedie, iar armata rusă de la umilință”
UPDATE 15:00. Vladimir Putin ar trebui să se confrunte cu un „tribunal internațional”, a declarat șeful Centrului pentru Libertăți Civile din Ucraina, după ce organizația pentru drepturile omului a primit premiul Nobel pentru pace.
Scriind pe Facebook, Oleksandra Matviychuk i-a chemat pe președintele rus și pe omologul său din Belarus, Alexander Lukașenko, și pe alți „criminali de război” să se confrunte cu un tribunal internațional, pentru a „oferi șansa sutelor de mii de victime ale crimelor de război să vadă dreptate”.
Matviychuk a cerut, de asemenea, excluderea Rusiei din Consiliul de Securitate al ONU „pentru încălcări sistematice ale Cartei ONU”.
Centrul pentru Libertăți Civile a fost înființat în 2007 și a desfășurat o muncă extinsă documentând crimele de război rusești în timpul conflictului de șapte luni din Ucraina.
Matviychuk a spus că este „încântată” că organizația a primit Premiul Nobel pentru Pace alături de „prietenii și partenerii noștri de la Memorial și Viasna”.
UPDATE 14:25. Liderul Bisericii Ortodoxe Ruse l-a lăudat vineri pe președintele Vladimir Putin cu ocazia împlinirii a 70 de ani, susținând că a fost hirotonit de Dumnezeu să conducă Rusia, scrie The Guardian.
„Domnul v-a pus la cârma puterii, astfel încât să puteți îndeplini un serviciu de o importanță deosebită și o mare responsabilitate pentru soarta țării și a poporului încredințat în grija dumneavoastră”, a spus Patriarhul Kirill într-o scrisoare adresată președintelui Rusiei.
Kirill i-a chemat pe preoți să se roage pentru sănătatea lui Putin timp de două zile, vineri și sâmbătă.
Kirill a fost un susținător public proeminent al războiului lui Putin din Ucraina, în ciuda faptului că ucide mulți dintre enoriașii civili ai bisericii. Susținerea sa fermă față de Kremlin și război a dus, de asemenea, la izolarea de comunitatea religioasă, Papa Francisc avertizându-l anterior să nu devină „băiețelul lui Putin”. Guvernul Marii Britanii l-a sancționat pe Kirill pentru sprijinul său în război în iunie. În septembrie, Kirill a lipsit, de asemenea, în mod notabil de la al VII-lea Congres al liderilor religiilor mondiale și tradiționale, o reuniune a liderilor religioși internaționali.
UPDATE 14:05. În regiunea de nord-est Harkiv, unde forțele ucrainene au recâștigat o mare suprafață în septembrie, cadavrele a 534 de civili, inclusiv 19 copii, au fost găsite după ce trupele ruse au plecat, a declarat Serhiy Bolvinov de la Poliția Națională din Harkiv într-un briefing postat joi online.
În total, 447 de cadavre găsite în Izium, relatează Reuters. El a mai spus că anchetatorii au găsit dovezi că 22 de locuri au fost folosite ca „săli de tortură”. Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Rusiei.
UPDATE 13:55. Liderul nord-coreean Kim Jong Un l-a felicitat pe Vladimir Putin de ziua sa, aplaudându-l pentru „conducerea sa distinsă și voința puternică” în cel mai recent semn al aprofundării legăturilor dintre cele două țări.
În mesajul de naștere, Kim a vorbit despre realizările lui Putin în „construirea Rusiei puternice” și a spus că liderul rus „se bucură de mare respect și sprijin din partea maselor largi de oameni”.
Rusia „apără în mod fiabil demnitatea statului și interesele sale fundamentale de provocările și amenințările SUA și ale forțelor sale vasale”, a adăugat el. „O astfel de realitate este de neconceput fără conducerea ta distinsă și voința ta puternică”, a spus el.
Cooperarea dintre Coreea de Nord și Rusia a fost consolidată „ca niciodată înainte”, a spus Kim, adăugând că speră că legăturile lor personale vor juca un rol mai important în dezvoltarea în continuare a relațiilor de prietenie dintre cele două țări.
UPDATE 13:15. Premiul Nobel pentru Pace 2022 a fost câștigat de Ales Bialiatski din Belarus, apărător al drepturilor omului, organizația rusă pentru drepturile omului Memorial și organizația ucraineană pentru drepturile omului Centrul pentru libertăți civile.
Centrul pentru Libertăți Civile – distins cu NobelPeacePrize 2022 – a fost înființat cu scopul de a promova drepturile omului și democrația în Ucraina. A luat atitudine pentru a consolida societatea civilă ucraineană și a face presiuni asupra autorităților pentru a face din Ucraina o democrație cu drepturi depline.
După invadarea Ucrainei de către Rusia în februarie 2022, centrul s-a angajat în eforturi de identificare și documentare a crimelor de război rusești împotriva populației ucrainene. Centrul joacă un rol de pionierat în tragerea la răspundere a părților vinovate pentru crimele lor.
UPDATE 12:55. Președintele american Joe Biden a declarat joi că riscul unui „Armagedon” nuclear a ajuns la cel mai înalt nivel de la criza rachetelor cubaneze din 1962, pe măsură ce autoritățile ruse, inclusiv liderul de la Kremlin, speculează cu privire la posibilitatea utilizării armelor nucleare.
Șeful de la Casa Albă a recunoscut că există o „ameninţare directă” de utilizare a armelor nucleare dacă „în fapt, lucrurile continuă aşa cum merg” în prezent, chiar dacă anterior oficialii de la Washington au declarat că nu văd niciun semn că Rusia se pregătește să folosească arme de distrugere în masă.
UPDATE 12:30. Biroul de Investigații de Stat al Ucrainei anunță că a descoperit în satul eliberat Iatskovka din regiunea Donețk, un sediu al militarilor ruși cu documente importante.
„În satul Iatskovka de lângă Liman, angajații Biroului Securității Statului au descoperit un sediu al invadatorilor. Rușii și-au stabilit sediul într-una din casele private. În clădire au fost găsite liste cu prizonieri și persoane arestate ilegal. Printre altele, au fost ridicate documente cu datele persoanelor și profilurile candidaților pentru posturi de conducere a lucrătorilor din întreprinderile și organizațiile sechestrate care au decis să lucreze pentru ocupanți”, relatează Ukrinform.
UPDATE 12:10. Cartierul general al forțelor armate ale autoproclamatei Republici Populare Donețk (DPR) a afirmat că a capturat trei așezări de la forțele ucrainene din Donețk. Agenția de știri RIA Novosti citează o sursă oficială, care a declarat:
Începând cu 7 octombrie, un grup de trupe ale RPD și ale Republicii Populare Luhansk (LPR), cu sprijinul de foc al forțelor armate ale Federației Ruse, au eliberat Odradivka, Vesela Dolina și Zaițevo. Cele trei așezări se află în apropiere de Bahmut.
UPDATE 11:45. Cel puțin opt persoane au fost rănite în urma bombardamentelor rusești asupra regiunii Harkiv.
Trupele ruse au atacat raioanele Kupiansk, Ciuguev și Izium, a declarat șeful administrației militare regionale Harkiv, Oleg Sinegubov.
În total, în ultimele 24 de ore, 8 persoane au fost rănite în urma bombardamentelor. În regiunea Izium, o femeie de 47 de ani a fost rănită când a călcat pe o mină. Victima culegea ciuperci în pădure. Sinegubov a avertizat din nou locuitorii cu privire la riscuri, spunând că „zonele minate lăsate de inamic sunt uriașe”.
UPDATE 11:20. Atacuri la Nikopol - trupele ruse au atacat orașul din Dnepropetrovsk cu artilerie grea și mai multe lansatoare de rachete.
„Nikopol a tremurat toată noaptea de la explozii... Au tras 40 de obuze în oraș”, a scris șeful administrației militare regionale Dnepropetrovsk, Valentin Reznicenko, pe canalul său Telegram.
Mai multe clădiri înalte, peste zece case particulare, conducte de gaz și rețele electrice au fost avariate. Oamenii, conform datelor preliminare, nu sunt fost răniți.
Trupele ruse bombardează Nikopol și Marganets în regiunea Dnepropetrovsk aproape în fiecare zi. Potrivit autorităților locale, peste 350 de clădiri înalte și peste o mie de case private au fost distruse în Nikopol și districtul Nikopol. Peste 80 de mii de oameni au părăsit orașul.
UPDATE 10:55. Serviciul de informații al Ministerului Apărării al Marii Britanii: jumătate din tancurile ucrainene sunt capturate de la ruși.
Echipamentele rusești capturate constituie în prezent o parte semnificativă din arsenalul militar al Ucrainei, afirmă serviciile de informații militare britanice în raportul său zilnic.
Ucraina a capturat probabil cel puțin 440 de tancuri și aproximativ 650 de vehicule blindate de la începutul invaziei, estimează armata britanică. Iar mai mult de jumătate din flota actuală de tancuri a Ucrainei constă potențial din vehicule capturate, cred autorii raportului.
Incapacitatea echipajelor ruse de a distruge echipamentele nedeteriorate înainte de a se retrage sau de a se preda indică pregătirea lor slabă și nivelul scăzut de disciplină de luptă, conchide informațiile britanice.
Din cauza presiunii puternice a Ucrainei asupra pozițiilor rusești de pe mai multe sectoare ale frontului simultan și a „demoralizării tot mai mari”, trupele ruse vor continua să piardă arme grele, se arată în raport.
UPDATE 10:30. Statul Major Statul Major al Armatei ucrainene informează că, de la 21 septembrie, armata ucraineană a eliberat 122 de localități în nord-estul țării și în regiunea Herson.
93 de localități au fost eliberate în timpul ofensivei din regiunile Harkiv și Donețk și de la 1 octombrie - 29 de localități în regiunea Herson, a declarat joi adjunctul șefului Direcției Operaționale Principale a Statului Major General al Ucrainei, generalul de brigadă Aleksei Gromov.
În nord-vestul regiunii Herson, ofensiva ucraineană s-a oprit după aruncarea din 3-4 octombrie, pe care generalul Gromov a recunoscut alegoric. „În direcția Herson, inamicul încearcă să contraatace în detrimentul rezervelor pentru a opri avansul trupelor noastre și a recâștiga pozițiile pierdute”, a spus Gromov.
UPDATE 10:15. Institutul pentru Studierea Războiului: dronele kamikaze iraniene nu sunt HIMARS-uri și nu vor influența în mod semnificativ cursul războiului
Specialiștii americani au notat, în cea mai recent analiză privind războiul din Ucraina că dronelor iraniene nu vor conferi Rusiei un efect comparabil cu cel al lansatoarelor de rachete HIMARS care au apărut în dotarea armatei ucrainene în timpul războiului.
„Armata rusă nu pare să încerce să concentreze asimetric aceste lovituri cu drone în puncte cheie din apropierea frontului. Au lansat multe drone asupra țintelor civile din spate, probabil sperând să obțină un efect neliniar prin teroare. Aceste acțiuni nu aduce succes”, scrie ISW.
Ucrainenii, după ce au primit sistemele americane HIMARS în vară, au început să-și folosească rachetele precise și cu rază lungă de acțiune pentru a lovi în primul rând depozitele de muniții, comunicațiile și sediile din spatele liniilor rusești și, potrivit experților militari, în mare parte datorită acestui lucru au reușit să schimbe situația pe fronturi.
UPDATE 10:00. Rusia atacat pentru prima oară orașul Zaporojie cu drone kamikaze, în a doua zi consecutivă de atacuri.
Forțele armate ale Rusiei au atacat orașul cu rachete o zi mai devreme, lovind în cartierele rezidențiale în timp ce oamenii dormeau în casele lor. Însă de această dată, conform informațiilor preliminare, este vorba despre drone iraniene Shahid-136 kamikaze.
Șeful administrației regionale Zaporojie, Aleksandr Staruh, a scris pe canalul său de Telegram că, în urma raidului, două „facilități de infrastructură” au fost distruse.
Potrivit lui, inamicul a folosit pentru prima dată vehicule aeriene fără pilot - „preliminar, este vorba despre drone Shahid-136.”
„De aceea, orășenii nu au auzit sunete puternice de explozii”, a explicat el. Oficialul a declarat că o persoană a fost rănită și a fost internată în spital.
UPDATE 09:40. Bilanțul deceselor după atacul cu rachete asupra Zaporojie a ajuns la 11.
În Zaporojie, demolarea molozului de pe locul clădirilor rezidențiale distruse ca urmare a loviturilor cu rachete din 6 octombrie continuă pentru a doua zi. Acest lucru este raportat de Serviciul de Stat de Urgență. Așadar, la una dintre adrese au fost găsite 8 morți de sub dărâmăturile unui bloc de locuințe cu cinci etaje. Alte 6 persoane au fost salvate, 5 dintre ele au necesitat spitalizare.
La o altă adresă au fost găsite trei persoane moarte de sub dărâmăturile unei clădiri de locuințe cu patru etaje. Au fost salvate 15 persoane, dintre care 8 au fost internate la spital. Anatoly Kurtev, secretarul Consiliului Local Zaporizhia, a declarat că încă 15 persoane sunt considerate dispărute. Operațiunile de salvare continuă.
UPDATE 09:10. Joe Biden a declarat că amenințarea lui Vladimir Putin de a folosi arme nucleare riscă să aducă cel mai mare pericol de acest gen de la Criza rachetelor din Cuba, adăugând că Washingtonul „încearcă să înțeleagă” calea de dezescaladare a lui Putin.
Casa Albă a transmis în repetate rânduri că nu a văzut niciun indiciu că Rusia se pregătește să folosească arme nucleare în ciuda amenințărilor mai mult sau mai puțin voalate ale Kremlinului. Dar Biden a precizat joi că îl urmărește cu atenție pe Putin și modul în care ar putea reacționa în condițiile în care armata ucraineană face progrese împotriva invadatorilor ruși.
„Pentru prima dată de la Criza rachetelor din Cuba, avem o amenințare directă cu utilizarea armelor nucleare, dacă, de fapt, lucrurile continuă pe calea pe care au luat-o", a declarat Biden.
UPDATE 08:35. Rusia l-a convocat joi pe ambasadorul francez, Pierre Lévy, la Ministerul de Externe de la Moscova pentru a protesta împotriva livrărilor de arme către Ucraina.
„Partea rusă a subliniat pericolele pe care le reprezintă livrările de arme şi material către regimul de la Kiev, precum şi intensificarea programelor de antrenament pentru pregătirea militarilor ucraineni”, a indicat diplomaţia rusă, într-un comunicat de presă. „Aceasta linie contrazice declaraţiile de la Paris ale oficialilor care afirmă că doresc o reglementare paşnică în Ucraina”.
UPDATE 08:01. Preşedintele Ucrainei, Vladimir Zelenskiy, a declarat, joi seară, în discursul adresat naţiunii, că armata ucraineană a recucerit peste 500 de kilometri pătraţi în regiunea Herson de la 1 octombrie. De asemenea, Zelenskiy a afirmat că a discutat cu şeful Agenţiei Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) despre centrala nucleară de la Zaporojie.
„Noi informăm partenerii noştri despre ultimele manifestări ale terorii ruseşti. Despre loviturile cu rachete asupra Zaporojie şi a altor oraşe din Ucraina. Despre utilizarea dronelor iraniene împotriva oamenilor şi infrastructurii noastre. Din anumite motive, Iranul susţine că nu există drone de fabricaţie iraniană în Ucraina. Oamenii le văd pe cer. Le doborâm. Dar ni se spune că se presupune că nu există drone iraniene în Ucraina. Ei bine, vom găsi modalităţi de a ne asigura că într-adevăr nu mai sunt. De asemenea, oferim informaţii despre mişcarea noastră în prima linie. De la 1 octombrie, peste 500 de kilometri pătraţi de teritoriu şi zeci de aşezări au fost eliberate de referendumul fals rusesc şi stabilizate doar în regiunea Herson. Sunt succese şi în direcţia estică.Cu siguranţă va veni şi ziua în care vom raporta despre succesele din regiunea Zaporojie – în acele zone care sunt încă sub controlul ocupanţilor. Va veni ziua în care vom vorbi şi despre eliberarea Crimeei. Această perspectivă este evidentă. De asemenea, este evident că mai este ceva de parcurs. Mai sunt multe de suportat, multe de făcut. Atât pentru ucraineni, cât şi pentru partenerii noştri – toţi cei care preţuiesc libertatea şi dreptul internaţional”, a afirmat Zelenskiy.
UPDATE 07:40. Câştigătorul Premiului Nobel pentru Pace 2022 urmează să fie anunţat vineri la Oslo, Norvegia. În total, 343 de nominalizaţi – 251 de persoane şi 92 de organizaţii – concurează pentru premiu în acest an, potrivit Institutului Nobel.
Potrivit presei internaţionale, printre favoriţii din acest an se află activista suedeză Greta Thunberg, preşedintele ucrainean Vladimir Zelenskiy, opozantul rus Alexei Navalnîi, Papa Francisc, opozanta belarusă Svetlana Ţihanovskaia sau Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
Valoarea premiului Nobel este de 10 milioane de coroane suedeze (aproximativ 1,1 milioane de euro). Suma este împărţită, dacă există mai mulţi laureaţi ai unui singur premiu.
UPDATE 07:20. Președintele american Joe Biden a declarat joi că amenințările ruse de a folosi arme nucleare în conflictul din Ucraina pun lumea în pericolul unei „apocalipse”, pentru prima dată de la criza rachetelor cubaneze, în plină desfăşurare a Războiului Rece.
„Nu ne-am confruntat cu perspectiva unei apocalipse de la Kennedy și criza rachetelor din Cuba” în 1962, a spus liderul SUA la o strângere de fonduri la New York, precizând că omologul său rus Vladimir Putin „nu glumea” când a făcut aceste amenințări.
„Există, pentru prima dată de la criza rachetelor din Cuba, o amenințare directă cu utilizarea armelor nucleare, dacă lucrurile continuă să urmeze calea pe care o parcurg în prezent”, a spus președintele american.
„Nu cred că poți (utiliza) cu ușurință o armă nucleară tactică fără a ajunge să provoci apocalipsa”, a spus Joe Biden. Vladimir Putin „nu glumește când vorbește despre potențiala utilizare a armelor nucleare tactice sau a armelor biologice sau chimice, pentru că armata lui, s-ar putea spune, este foarte ineficientă”, a conchis președintele american.
Replica Media transmite în regim de LIVE TEXT toate evenimentele din Ucraina. Toate știrile despre invazia Rusiei în Ucraina sunt aici pentru fiecare zi: 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie, 2 martie, 3 martie, 4 martie, 5 martie, 6 martie, 7 martie, 8 martie, 9 martie, 10 martie, 11 martie, 12 martie, 13 martie, 14 martie, 15 martie, 16 martie, 17 martie, 18 martie, 19 martie, 20 martie, 21 martie, 22 martie, 23 martie, 24 martie, 25 martie, 26 martie, 27 martie, 28 martie, 29 martie, 30 martie, 31 martie, 1 aprilie, 2 aprilie, 3 aprilie, 4 aprilie, 5 aprilie, 6 aprilie, 7 aprilie, 8 aprilie, 9 aprilie, 10 aprilie, 11 aprilie, 12 aprilie, 13 aprilie, 14 aprilie, 15 aprilie, 16 aprilie, 17 aprilie, 18 aprilie, 19 aprilie, 20 aprilie, 21 aprilie, 22 aprilie, 23 aprilie, 24 aprilie, 25 aprilie, 26 aprilie, 27 aprilie, 28 aprilie, 29 aprilie, 30 aprilie, 1 mai, 2 mai, 3 mai, 4 mai, 5 mai, 6 mai, 7 mai, 8 mai, 9 mai, 10 mai, 11 mai, 12 mai, 13 mai, 14 mai, 15 mai, 16 mai, 17 mai, 18 mai, 19 mai, 20 mai, 21 mai, 22 mai, 23 mai, 24 mai, 25 mai, 26 mai, 27 mai, 28 mai, 29 mai, 30 mai, 31 mai, 1 iunie, 2 iunie, 3 iunie, 4 iunie, 5 iunie, 6 iunie, 7 iunie, 8 iunie, 9 iunie, 10 iunie, 11 iunie, 12 iunie, 13 iunie, 14 iunie, 15 iunie, 16 iunie, 17 iunie, 18 iunie, 19 iunie, 20 iunie, 21 iunie, 22 iunie, 23 iunie, 24 iunie, 25 iunie, 26 iunie, 27 iunie, 28 iunie, 29 iunie, 30 iunie, 1 iulie, 2 iulie, 3 iulie, 4 iulie, 5 iulie, 6 iulie, 7 iulie, 8 iulie, 9 iulie, 10 iulie, 11 iulie, 12 iulie, 13 iulie, 14 iulie, 15 iulie, 16 iulie, 17 iulie, 18 iulie, 19 iulie, 20 iulie, 21 iulie, 22 iulie, 23 iulie, 24 iulie, 25 iulie, 26 iulie, 27 iulie, 28 iulie, 29 iulie, 30 iulie, 31 iulie, 1 august, 2 august, 3 august, 4 august, 5 august, 6 august, 7 august, 8 august, 9 august, 10 august, 11 august, 12 august, 13 august, 14 august, 15 august, 16 august, 17 august, 18 august, 19 august, 20 august, 21 august, 22 august, 23 august, 24 august, 25 august, 26 august, 27 august, 28 august, 29 august, 30 august, 31 august, 1 septembrie, 2 septembrie, 3 septembrie, 4 septembrie, 5 septembrie, 6 septembrie, 7 septembrie, 8 septembrie, 9 septembrie, 10 septembrie, 11 septembrie, 12 septembrie, 13 septembrie, 14 septembrie, 15 septembrie, 16 septembrie, 17 septembrie, 18 septembrie, 19 septembrie, 20 septembrie, 21 septembrie, 22 septembrie, 23 septembrie, 24 septembrie, 25 septembrie, 26 septembrie, 27 septembrie, 28 septembrie, 29 septembrie, 30 septembrie, 1 octombrie, 2 octombrie, 3 octombrie, 4 octombrie, 5 octombrie și 6 octombrie.
IMPORTANT!!! Este un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.
