Igor Grosu spune cine sunt potențialii candidați PAS la funcția de primar al Chișinăului

22 septembrie 2022, 21:17 Politică 190
Primăria Chișinău.  Sursa: Replica Media

Președintele Parlamentului Republicii Moldova Igor Grosu a dat numele a trei potențiali candidați PAS la funcția de primar al Chișinăului. Potrivit acestuia, printre persoanele care sunt luate în calcul este ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu și deputatul Lilian Carp. Declarațiile au fost făcute în această seară în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

„Da, Andrei este un candidat indicat, corect descifrează ziariștii. (...) Mai sunt candidați. A fost vociferat și Lilian Carp, și Vladimir Bolea. Sunt colegii noștri care au potențial, cunosc această bucătărie”, a precizat Grosu.

Următoarele alegeri locale în Chișinău vor avea loc în 2023, ținând cont că ultimele alegeri au avut loc în octombrie 2019 și mandatul aleșilor locali este de 4 ani. În urma alegerilor locale din 2019, primarul municipiului Chișinău a fost ales Ion Ceban. Acesta a demisionat din funcția de membru de partid în data de 30 decembrie 2021 și a anunțat că își formează propria formațiune politică.

Între timp, președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a declarat la 21 septembrie, curent, că formațiunea sa revine pe scena politică din R. Moldova. Ghimpu a declarat că partidul se pregătește intensiv de alegerile locale generale, dar totodată vor avea și un candidat la funcția de primar general al municipiului Chișinău.

Totodată, liderul Partidului Puterea Oamenilor, Ruslan Codreanu, a anunțat că formațiunea pe care conduce cu siguranță va participa la alegerile locale ce urmează să aibă loc în anul 2023, iar candidatul din partea partidului „se zvonește” că ar fi el însuși, însă este prematur de dat un nume.

Diana
publicat de:
Diana Severin
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media