Andrei Spînu și Sergiu Litvinenco reacționează după ce au fost sparte canalele de Telegram: „Sunt mesaje publicate din alte surse și cu informații false”

9 noiembrie 2022, 15:46 Societate 420
Sergiu Litvinenco și Andrei Spînu.  Sursa: Colaj Foto

Membrii cabinetului de miniștri Sergiu Litvinenco și Andrei Spînu au venit cu reacții în debutul ședinței de Guvern în care au negat informațiile apărute în spațiul public, după spargerea conturilor de Telegram unde au fost distribuite pretinse conversații ale ministrului Justiției cu alte persoane, iar pe canalul ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a fost publicat un mesaj cu același conținut ca și cel de pe pagina președintei Maia Sandu, aparent „dezvăluiri” despre ilegalitățile din instituțiile statului.

„Nu am publicat eu acel mesaj. Nu am reușit măcar nici să văd ce e în acel mesaj pentru că am fost în ședință. Este un mesaj publicat din altă sursă și cu informații false. Rog cetățenii să fie atenți”, a menționat ministrul Spînu.

Tot în debutul ședinței, ministrul Litvinenco a menționat că era previzibil ca aceste acțiuni să se facă apărute, mai ales în contextul când se vorbește despre scoaterea partidului „ȘOR” în afara legii.

„Am văzut și eu aceste mesaje false. Era cumva previzibilă acțiunea lor, pentru că noi ajungem la un final, și acest final nu e deloc pentru grupările criminale, care încearcă să submineze procesele care au început”, a declarat Litvinenco.

Ulterior, a venit și cu o reacție pe pagina sa de Facebook, unde a menționat că scopul acestui fals este să deturneze atenţia publicului de la problemele reale cu care se confruntă grupările criminale.

„Așa-zisele „discuții” care circulă în spațiul public și care aparent ar fi de pe canalul meu de Telegram, sunt un fals ordinar. Scopul acestui fals este să deturneze atenţia publicului de la problemele reale cu care se confruntă grupările criminale din RM şi legăturile lor cu serviciile străine. Vă aduc aminte că nu este pentru prima dată când hoţii au folosit cele mai murdare minciuni şi înscenări, şi chiar avem demarată o anchetă, recent, în acest sens. Acum au spart conturile de Telegram al preşedintelui şi a unor membri ai Guvernului ca să posteze minciuni fabricate.

Este o dovadă în plus că deranjăm foarte tare mafia şi trădătorii, şi că suntem pe calea cea dreaptă în a-i aduce în faţa justiţiei. Totodată, devine tot mai limpede că se impune adoptarea unor măsuri urgente pentru a proteja cetăţenii şi securitatea informaţională a ţării de atacurile de tip hibrid tot mai tupeiste ale grupării pentru hoţie şi război”, a scris Litvinenco.

Mai devreme canalele oficiale de Telegram ale președintei Republicii Moldova Maia Sandu și a vicepremierului Andrei Spinu au fost sparte de persoane necunoscute. Pe cele două conturi au fost distribuite mesaje identice despre „corupția în instituțiile statului” și cu un link către un site care conține o pretinsă corespondență de pe telefonul ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco.

Postarea de pe canalul Telegram al Maiei Sandu a fost deja ștearsă. Președinția și Guvernul au anunțat un atac cibernetic și au negat veridicitatea ultimelor postări.

Anatol
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media