ULTIMA ORĂ! Modificări în garnitura guvernamentală: Deputatul Dumitru Alaiba, ministru al Economiei în locul lui Sergiu Gaibu

16 noiembrie 2022, 15:18 Economie 363
Dumitru Alaiba/Sergiu Gaibu.  Sursa: colaj Replica Media

După cum s-a vehiculat în ultimele zile, Guvernul suferă remanieri. În debutul ședinței Executivului, prim-ministra Natalia Gavrilița a anunțat că și-a dat demisia ministrul Economiei Sergiu Gaibu, iar fotoliul va fi succedat deputatului Dumitru Alaiba, care este președintele Comisiei economie, buget și finanțe.

Potrivit șefei Guvernului, Sergiu Gaibu a demisionat astăzi din funcție.

„Portofoliul va fi preluat de colegul nostru din Parlament - Dumitru Alaiba. Dumnealui va avea drept priorități concentrarea pe reglementare, ușurarea seviciilor și pentru antreprenori și a activității antreprenoriale. De asemenea, comunicarea cu antreprenorii din această perioadă, pentru a vedea cum funcționează mecanismele de compensare - cum ar fi compensarea pentru șomajul tehnic sau reducerea orelor de activitate. Evident, tot ce ține de comunicarea cu publicul pe domeniul economic și prelungirea acestor programe care au fost deja demarate”, a declarat Natalia Gavrilița.

Amintim că, duminică, 13 noiembrie, la Președinție a avut loc o ședință nocturnă cu mai mulți deputați, dar și membri ai PAS. Presa scria atunci că printre subiectele discutate a fost inclusiv remanierile din Guvern. Potrivit unui comunicat emis de PAS a doua zi, în cadrul ședinței s-a discutat despre șantajul energetic din partea Rusiei și modul în care poate fi îmbunătățită performanța unor ministere”.

Aceasta nu este unica modificare în componența cabinetului de miniștri. Anterior, Viorel Gherciu a fost demis din funcția de ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, în loc fiind numit Vladimir Bolea. De asemenea, la 8 septembrie, Iuliana Cantaragiu și-a depus demisia din funcția de ministră a Mediului, interimatul conducerii instituției fiind asigurat la fel de Vladimir Bolea.

Prima plecare din Guvern a fost Vlad Kulminski, care și-a dat demisia din funcția de vicepremier pentru Reintegrare.

Guvernul Gavrilița a fost investit la 6 august 2021.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media