VIDEO/ Ilan Șor recunoaște că răsplătește protestatarii, însă „pentru a-și achita transportul și cumpăra mâncare”: „Confirm că fac acest lucru, deoarece voi, ticăloșilor, v-ați bătut într-atât joc de oameni încât ei nu-și pot apăra de unii singuri drepturile”

30 septembrie 2022, 08:33 Politică 706
Ilan Șor.  Sursa: captură video/Ilan Șor via Facebook

Deputatul fugar Ilan Șor, liderul formațiunii care-i poartă numele, a recunoscut că răsplătește oamenii care vin la protestele pe care le organizează, însă nu pentru prezență, dar pentru „pentru a-și achita transportul și cumpăra mâncare”. Asemenea afirmație a fost făcută de acesta într-o nouă adresare video pe rețelele de socializare în care, din nou, a lansat acuzații în adresa guvernării.

Acum câteva zile, eu am fost cel care a spus clar că, din cauza că ați condamnat poporul la sărăcie, pentru că intenționat ați făcut în așa fel încât oamenii să nu poată veni la protestele față de voi, care i-ați adus la sapă de lemn, le voi da bani ca să-și poată achita transportul până la Chișinău și să-și cumpere de mâncare.

Confirm că fac acest lucru, deoarece voi, ticăloșilor, v-ați bătut într-atât joc de oameni încât ei nu-și pot apăra de unii singuri drepturile. Așadar, scuip pe Procuratura voastră, care este una fake, ieftină, ilegală și capturată. Când vom veni la guvernare, vom lămuri cine, unde și de ce a furat”, a spus Ilan Șor în filmulețul său.

Politicianul penal nu a spus însă de unde are acești bani. Potrivit ultimei sale declarații de avere de la ANI, Ilan Șor nu a avut în ultimul an venituri salariale. Soția sa, interpreta Jasmin ar fi câștigat peste 1,6 milioane de ruble rusești, ceva mai mult de o jumătate de milion de lei moldovenești la cursul de astăzi. În același timp, politicianul fugar declară că are datorii de 100 de milioane de lei la sora sa, Ilona Șor.

„Justificările” lui Șor vin după ce Procuratura Anticorupție a oferit pentru TVR Moldova mai multe detalii despre protestul din fața Parlamentului și a Președinției organizat de Ilan Șor. Astfel, potrivit datelor oficiale, „fiecare participant la acţiunile de protest din centrul oraşului Chişinău ar avea roluri bine definite. În funcţie de sarcinile pe care le au de îndeplinit, aceştia ar primi între 400 şi 600 de lei, la o manifestatie de stradă. Mai mult ar încasa cei care acceptă să rămână peste noapte în corturi - între 60 şi 100 de dolari. Banii sunt achitaţi pentru fiecare zi de protest”, au declarat pentru TVR Moldova procurorii anticorupţie.

Joi, Ziarul de Gardă a publicat o anchetă în care patru reporteri s-au infiltrat în rândurile protestatarilor Partidului Șor și au participat la mitingul din 18 septembrie din Chișinău. Ulterior, trei din cei patru jurnaliști sub acoperire ai ZdG au fost remunerați cu câte 400 de lei, bani oferiți în plic de „oamenii lui Șor”.

Nu este prima dată când se vehiculează că participanţii la protestele anti-guvernamentale ale Partidului Şor sunt aduşi organizat din raioane de către activiştii formaţiunii, iar la întoarcerea acasă sunt remunerați financiar.

Amintim că, începând cu 18 septembrie, Partidul ȘOR își aduce simpatizanții în stradă pentru a protesta împotriva guvernării PAS. Totodată, formațiunea a anunțat regim non-stop de protest „până actualul regim va demisiona” și a instaurat „orășelul schimbării” în fața Parlamentului și Președinției. Oamenii din „orășelul schimbării” care protestează în corturi 24/24, la fel, se vehiculează că ar fi remunerați financiar.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media