VIDEO/ Comisia Europeană propune un nou pachet de sancțiuni „usturătoare” împotriva Rusiei, inclusiv plafonarea prețului la petrolul rusesc

28 septembrie 2022, 18:50 UE 384
Ursula von der Leyen, 14 septembrie 2022.  Sursa: captură video

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a propus miercuri un nou pachet de sancţiuni împotriva Rusiei, astfel încât „Kremlinul să plătească” pentru escaladarea conflictului în Ucraina prin falsele „referendumuri” organizate în teritoriile ocupate. Potrivit șefei CE, acest pachet de sancțiuni va include și un plafon de preț pentru achiziționarea petrolului rusesc.

„Nu acceptăm referendumurile false și orice fel de anexare în Ucraina și suntem hotărâți să facem Kremlinul să plătească pentru această escaladare ulterioară”, a spus von der Leyen într-un briefing de presă la Bruxelles.

„Izolăm şi lovim şi mai tare economia Rusiei”, a spus ea.

Acest al optulea pachet de sancţiuni include noi interdicţii la importurile de produse ruseşti, ceea ce ar urma să ducă la o pierdere de venituri de şapte miliarde de euro suplimentare pentru Rusia, şi noi interdicţii de export pentru tehnologii cheie folosite în armată, cum ar fi componente aviatice şi electronice şi anumite substanţe chimice, a menționat Von der Leyen, citată de Reuters.

În plus, pachetul de sancţiuni va stabili baza legală pentru o plafonare a preţului la petrolul rusesc şi le va interzice cetăţenilor din UE să facă parte din consiliile de administraţie ale companiilor ruseşti de stat, a spus ea.

Noile măsuri mai trebuie aprobate în unanimitate de cele 27 de state membre ale UE pentru a fi adoptate

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media