Lisa Marie Presley, unica fiică a celebrului cântăreț Elvis Presley, a decedat la 54 de ani

13 ianuarie 2023, 11:25 Muzică 383
Lisa Marie Presley a decedat la 54 de ani.  Sursa: www.khon2.com

Cântăreața și compozitoarea Lisa Marie Presley, în vârstă de 54 de ani, unicul copil al lui Elvis Presley, a murit joi, după o urgență medicală și o scurtă spitalizare, scrie The New York Times.

„Priscilla Presley și familia Presley sunt șocate și devastate de moartea tragică a iubitei lor Lisa Marie”, a declarat într-un comunicat Sam Mast, un reprezentant al Priscillei Presley, mama acesteia.

„Ei sunt profund recunoscători pentru sprijinul, dragostea și rugăciunile tuturor și cer intimitate în această perioadă foarte dificilă”, se mai arată în comunicat.

La începutul zilei, Priscilla Presley a spus într-o declarație că fiica ei a primit îngrijiri medicale, dar nu a oferit mai multe informații.

Fiica unuia dintre cei mai celebri artiști din istorie, Lisa Marie Presley a urmat calea carierei tatălui său, Elvis Presley. Ea a lansat trei albume în care și-a propus să își distingă sunetul rock, aducându-i în același timp un omagiu celui care a schimbat pentru totdeauna peisajul sonor american prin amestecul de blues, gospel, pop și country.

Moștenirea uriașă a tatălui ei a fost o prezență constantă pe tot parcursul vieții ei. Marți, ea l-a sărbătorit din nou la Globurile de Aur, spunând la Extra TV că Austin Butler, care a câștigat premiul pentru rol principal în dramă pentru interpretarea sa în filmul biografic „Elvis”, de Baz Luhrmann, a surprins perfect esența tatălui ei.

„Am fost uluită, cu adevărat”, a spus doamna Presley, care avea 9 ani când tatăl ei a murit în 1977.

„Chiar a trebuit să-mi ia vreo cinci zile să procesez acest lucru, pentru că a fost atât de exact și de autentic”, a adăugat ea.

Într-o declarație pe Twitter, joi seară, reprezentanții premiului Globul de Aur au venit cu o reacție la decesul cântăreței.

„Suntem incredibil de întristați să aflăm de decesul Lisei Marie Presley. A fost o cântăreață/compozitoare extrem de talentată și o prezență foarte binevenită la Globurile de Aur de marțea trecută. Fie ca tu să te odihnești în pace”, se arată în declarație.

Duminică, Lisa Marie Presley a fost la Graceland, proprietatea lui Elvis din Memphis, pentru a comemora ceea ce ar fi fost cea de-a 88-a aniversare a tatălui ei, a relatat The Commercial Appeal din Memphis. Tatăl și fiica au fost extrem de apropiați, Elvis a dus-o odată cu avionul în Idaho după ce aceasta a spus că nu a văzut niciodată zăpadă. Tatăl ei și-a numit avionul privat Convair 880 din 1958 „Lisa Marie”.

Cu toate acestea, cariera ei muzicală nu a explodat niciodată, așa cum a făcut-o tatăl ei, dar influența lui a fost evidentă în cântecele și în unele versuri.

În albumul ei de debut din 2003, „To Whom It May Concern”, ea cântă în melodia bluesy și melancolică „Lights Out” că „cineva a stins luminile acolo în Memphis. Acolo este îngropată și plecată familia mea”. În 2018, ea a coprodus un album care celebrează dragostea lui Elvis pentru muzica gospel și a cântat alături de o înregistrare a acestuia pe unul dintre cântece.

Între 1994 și 1996, a fost căsătorită cu Michael Jackson. Împreună, cei doi - unul fiind fiica regelui rock 'n' roll-ului, iar celălalt considerat regele pop-ului - au atras privirile camerelor de luat vederi și o atenție generoasă. În 2002, s-a căsătorit cu actorul Nicolas Cage, dar cuplul s-a despărțit în decurs de patru luni în același an.

Înainte de Michael Jackson, ea s-a căsătorit cu muzicianul Danny Keough în 1988. S-au despărțit după șase ani și au avut împreună doi copii, printre care actrița Riley Keough și Benjamin Keough, care a murit prin sinucidere la vârsta de 27 de ani în 2020.

În ultimii ani, ea a fost căsătorită cu Michael Lockwood, cu care a avut două fiice gemene, Finley Lockwood și Harper Lockwood. Ei au divorțat în 2021.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media