DOC/ ULTIMA ORĂ/ Moldovagaz a fost scutită de penalități pentru neachitarea drepturilor de import a gazului natural

3 ianuarie 2023, 14:53 Economie 342
conductă de gaz, gaz, gaz natural, gaze naturale.  Sursa: Replica Media

S.A. „Moldovagaz” a fost scutită de răspundere contravențională și penalități pentru nerespectarea prevederilor de plata drepturilor de import aferente gazului natural transportat pe parcursul lunilor aprilie – octombrie 2022. Decizia a fost aprobată de Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) în ședința de marți, 3 ianuarie 2022.

CSE a decis din nou prelungirea, prin derogare de la Codul vamal al Republicii Moldova, până la 31 ianuarie 2023 a termenului de plată a drepturilor de import de către S.A. „Moldovagaz” al gazelor naturale transportate prin conducte pe parcursul perioadei aprilie – decembrie 2022.

„Prin Derogare de la art. 124, 126, 129 și art. 231 din Codul vamal al Republicii Moldova nr. 1149/2000 și art. 287 din Codul contravențional al Republicii Moldova nr. 218/2002, nerespectarea prevederilor legale în raport cu obligațiile vamale de plată a drepturilor de import aferente gazului natural transportat prin instalații fixe pe parcursul lunilor aprilie- octombrie 2022, nu atrage angajarea răspunderii contravenționale prevăzute de lege și fără calcularea penalităților sau dobânzilor aferente drepturilor de import”, se menționează în decizie.

În cadrul ședinței, au fost făcute și unele ajustări privind importul păcurii, a produselor petroliere, rumegușului, deșeurilor și a resturilor de lemn pentru fabricarea biocombustibililor solizi, în concordanță cu noul Nomenclator Combinat a mărfurilor, care a intrat în vigoare începând cu 1 ianuarie curent.


Ultima oară CSE a decis prelungirea termenului de plată a drepturilor de import al gazelor naturale transportate prin conducte în perioada aprilie-octombrie 2022 la data de 13 octombrie 2022.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media