Protejarea dreptului fundamental de a practica un sport curat: Republica Moldova se conformează prevederilor Codului Mondial Antidoping

29 decembrie 2022, 15:26 Sport 70
sala de plen, Parlament.  Sursa: Replica Media

Republica Moldova se va conforma prevederilor noului Cod Mondial Antidoping. La ședința plenară de astăzi, Parlamentul a adoptat Proiectul legii pentru prevenirea și combaterea dopajului în sport.

Proiectul reglementează prevenirea și combaterea dopajului în sport la nivel național prin implementarea politicilor și reglementărilor antidoping, încurajarea practicării unui sport curat în vederea protejării sănătății sportivilor și respectării integrității sportului și principiului de fair-play.

De asemenea, se urmărește descurajarea dopajului prin punerea în aplicare a unor norme riguroase și sancțiuni, promovarea și susținerea cercetărilor cu privire la fenomenul dopajului, promovarea politicii de stat în domeniul ocrotirii sănătății și promovarea unui mod de viață sănătos.

Scopul final este protejarea dreptului fundamental de a practica un sport curat, fără dopaj, corect, respectând protecția sănătății și etica sportivă.

Codul Mondial Antidoping, elaborat de Agenția Mondială Antidoping, a intrat în vigoare pe 1 ianuarie 2021 și are drept scop principal armonizarea politicilor antidoping la nivel internațional.

Inițiativa legislativă a fost votată, în a doua lectură, de 55 de deputați.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media