Accesul la terenurile agricole din raionul Dubăsari, situate după traseul Tiraspol-Camenca a fost prelungit până la data de 1 aprilie 2023

29 decembrie 2022, 17:57 Politică 119
teren agricol.  Sursa: BPR

În rezultatul sesizărilor continue ale Chișinăului, prin canalul de dialog al reprezentanților politici în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană, Tiraspolul a informat despre prelungirea până la data de 1 aprilie 2023 a accesului fermierilor din raionul Dubăsari la terenurile agricole, amplasate după traseul Tiraspol-Camenca.

Mesajele permanente din partea Chișinăului se refereau la excluderea oricăror termene-limită în acest sens așa cum acestea nu au fost stabilite prin Decizia protocolară din 25 noiembrie 2017, eliminarea restricționărilor și condiționărilor unilaterale, asigurarea liberei deplasări și fără obstacole de orice natură a fermierilor, a echipamentelor și a inventarului agricol al acestora, transportarea nestingherită a materialului semincer și a producției agricole.

„Vom menține în continuare în vizor problemele înfruntate de către fermieri până la soluționarea durabilă a acestora”, menționează Biroul politici de Reintegrare.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media