VIDEO/ CSP a respins toate demersurile privind anularea concursului pentru șefia PCCOCS și a etapei de preselecție a candidaților din concurs

31 ianuarie 2023, 14:49 Justiție 139
Ședința CSP.  Sursa: captură video/Privesc.eu

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) s-a întrunit marți, 31 ianuarie, în ședință, după trei amânări. Pe ordinea de zi sunt patru subiecte, printre care o cerere de suspendare și anulare a concursului pentru selectarea candidatului la funcția de procuror -șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), cererea prealabilă înaintată de către Eugeniu Rurac privind componența comisiei speciale de preselecție constituite pentru acest concurs, dar și o sesizare depusă de Iulian Groza, membru al aceleiași comisii.

UPDATE 16:11. CSP a respins sesizarea lui Iulian Groza privind anularea etapei de preselecție și a concursului pentru selectarea unui procuror-șef al PCCOCS.

Totodată, protocolar, o copie a sesizării va fi remisă Procuraturii Generale pentru organizarea verificărilor conform prevederilor legale, a precizat Angela Motuzoc, președinta CSP.


UPDATE 15:06. CSP a declarat inadmisibilă cererea prealabilă înaintată de către candidatul la funcția de șef al PCCOCS Eugeniu Rurac privind anularea Hotărârii Consiliului Superior al Procurorilor de constituire a Comisiei speciale pentru selectarea candidatului la funcția de procuror-șef al PCCOCS.

De asemenea, a fost respinsă drept „inadmisibilă” cererea prealabilă depusă de Eduard Bulat, privind suspendarea și anularea concursului.


UPDATE 14:55. Consiliul a respins demersul ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, privind suspendarea și anularea concursului pentru selectarea candidatului la funcția de procuror -șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.


UPDATE 14:15. Ședința a început, cu 10 membri prezenți în sală și 1 prin videoconferință.

Urmăriți Live ședința CSP:


Vedeți mai jos ordinea de zi a ședinței:
Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media