Rusia are propriile cifre. Ministerul Apărării de la Moscova anunță că a pierdut aproape 500 de militari în cele șapte zile de război în Ucraina

2 martie 2022, 19:30 Rusia 645
Soldați ruși, într-un vehicul blindat, în drum spre Ucraina (25 februarie).  Sursa: EPA/EFE

Pentru prima dată de la declanșarea războiului cu Ucraina, Rusia raportează victimele umane. În cele șapte zile de lupte au decedat 498 de militari ruși, iar 1597 au fost răniți, transmite agneția rusă de presă TASS.

Pierderile Ucrainei în timpul invaziei ruse se ridică la peste 2.870 de persoane ucise, în timp ce pierderile Federației Ruse în rândul militariloe sunt de 498, a declarat miercuri, 2 martie, reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov.

„Printre ucraineni pierderile sunt: ​​peste 2.870 de morți și aproximativ 3.700 de răniți. Numai conform datelor confirmate, numărul militarilor capturați ai forțelor de ordine din Ucraina este de 572 de persoane. Din păcate, printre camarazii noștri care participă la o operațiune militară specială, există pierderi. 498 de militari ruși au murit în exercițiul datoriei. Se acordă toată asistența posibilă familiilor victimelor. 1.597 dintre tovarășii noștri au fost răniți", a spus Konașenkov.

De cealaltă parte, Ministerul Apărării din Ucraina, care prezintă date privind pierderile în rândul trupelor de ocupație în fiecare zi, raportează că de la 24 februarie, de când Rusia a început ofensiva în Ucraina, au fost omorâți circa 5 840 de militari ruși.

În același timp, serviciile de urgență ucrainene raportează peste 2.000 de civili morți de la începutul invaziei.


Menționăm că aceste cifre nu pot fi verificate în mod independent.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media