DOC/ Cererea depusă de Avia Invest, concesionara Aeroportului, privind anularea rezoluțiunii contractului de concesiune, respinsă de instanța de judecată ca fiind neîntemeiată

23 februarie 2022, 10:32 Justiție 156
Aeroportul Internațional Chisinau.  Sursa: Replica Media

Instanța de judecată a respins cererea S.C. „Avia-Invest” S.R.L, împotriva Agenției Proprietății Publice privind anularea rezoluțiunii contractului de concesiune a activelor ÎS „Aeroportul Internațional Chișinău”. O decizie în acest sens a fost luată marți, 21 februarie, de către Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani.

Potrivit Hotărârii, acţiunea în contencios administrativ a reclamantului S.C. „Avia-Invest” SRL împotriva Agenției Proprietății Publice (APP) privind anularea actului administrativ individual defavorabil din 08 iulie 2020 și a deciziei adoptate în procedura prealabilă din 17 iulie 2020, a fost respinsă ca fiind neîntemeiată.

Hotărârea instanței în acest sens nu este definitivă, SRL „Avia Invest” având dreptul de a o contesta în Curtea de Apel Chișinău.

Amintim că la 8 iulie 2020 Agenția Proprietății Publice a înaintat SRL „Avia Invest” o notificare, prin care a anunțat despre rezoluțiunea contractului de concesiune a activelor ÎS „Aeroportul Internațional Chișinău”, din motivul neonorării de către concesionar a obligației contractuale privind prezentarea garanției de bună execuție a angajamentelor investiționale.

Ulterior, SRL „Avia Invest” a venit cu o cerere prealabilă de anulare a notificării de rezoluțiune, cerere respinsă integral de către Agenția Proprietății Publice. Drept urmare, compania a depus o cerere de chemare în judecată în instanța de contencios administrativ.

Amintim că, contractul de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău a fost semnat în luna august, anul 2013. Acționarul majoritar Komaksavia Airport Invest Ltd, are deține 95% din capitalul „Avia Invest”, acuză de mai multă vreme autoritățile de la Chișinău de tentative de atac raider. Iar în luna mai 2020, „Avia Invest” a depus o plângere împotriva Republicii Moldova la Curtea de Arbitraj Internațional de la Stockholm.

Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media