Rada Supremă din Ucraina a înaintat un proiect de lege prin care interzice activitatea Bisericii Ortodoxe Ruse și propune naționalizarea proprietăților sale

30 martie 2022, 11:14 Ucraina 240
Patriarhul Kiril.  Sursa: adevărul.ro

Un proiect de lege a fost înaintat Radei Supreme din Ucraina pentru interzicerea activității Bisericii Ortodoxe Ruse și sechestrarea proprietății acesteia. Dacă proiectul va fi adoptat, toate proprietățile bisericii și ale conducerii acesteia vor fi naționalizate în 48 de ore. Comunitățile religioase, în decurs de 14 zile, își pot schimba subordonarea pentru a-și păstra proprietățile, transmite RIA.

„Introduceți modificări la Legea Ucrainei „Cu privire la libertatea de conștiință și a organizațiilor religioase”...: 1) Articolul 3 se completează cu al cincilea paragraf, după cum urmează: „Pentru protecția siguranței și ordinii publice, activitatea organizațiilor religioase (asociații) este interzisă, fie direct, fie ca componente ale altor organizații religioase (asociații) fac parte din structurile (care fac parte) unei organizații (asociații) religioase, al cărei centru (conducere) se află în afara Ucrainei într-un stat care este recunoscut de lege ca a comis o agresiune militară împotriva Ucrainei și/sau a ocupat temporar o parte a teritoriului Ucrainei”, - se menționează în proiectul de lege.

De asemenea, acest proiect de lege reține că Cabinetul de Miniștri al Ucrainei, în perioada de la data publicării legii, trebuie să: „să ia măsurile necesare pentru a dispune de bunurile imobile și mobile aflate în proprietate, închiriate sau pe alte motive la eliminarea organizațiilor (asociațiilor), activități interzise de prezenta lege”.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media