Începând cu 15 aprilie, în R. Moldova se instituie perioada de prohibiție. Pescuitul va fi interzis

13 aprilie 2022, 12:50 Mediu 1336
Pescuit.  Sursa: stiri.md

Din 8 aprilie curent a intrat în vigoare Ordinul Agenţiei de Mediu nr. 11 din 1 aprilie 2022 cu privire la stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului în obiectivele acvatice piscicole naturale în anul 2022.

Din data de 15 aprilie și până în ziua de 15 iunie curent se instituie perioada de prohibiție a pescuitului în obiectivele acvatice din Republica Moldova. Totodată, pentru a preveni orice încălcare a regimului zonei de frontieră, cu scop de pescuit ilicit folosind ambarcațiunile, s-a cerut revizuirea modului de păstrare și evidență a mijloacelor plutitoare în apele de frontieră, care trebuie:
- să reflecte simboluri ale drapelelor de stat la pupă sau la proră și de numere de înregistrare a acestora;
- să dețină permis pentru ambarcațiune eliberat de Poliția de Frontieră;
- să staționeze în locurile stabilite de căpităniile de port sau, după caz, de autoritățile administrației publice locale, cu avizul Poliției de Frontieră, luându-se măsuri de către posesorii acestora pentru a preveni utilizarea ilegală a lor.

Astfel, în conlucrare cu Agenția de Mediu, dar și cu autorităţile administraţiei publice locale vor fi organizate şi desfăşurate razii în scopul depistării şi contracarării braconajului şi pescuitului ilicit. Respectiv vor fi utilizate intens ambarcațiunile, tehnica de serviciu, mijloacele speciale și echipamentul din dotare.

„Venim cu îndemnul către pescari și amatorii de pescuit, să prezinte o atitudine responsabilă și conștiincioasă față de regulile impuse. Cei care vor fi depistați că desfășoară activități ilegale (braconaj piscicol și pescuit ilicit) în perioada de prohibiție vor fi atrase la răspundere, riscând amenzi contravenționala, dar și penale”, menționează Poliția de Frontieră.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media