Moldexpo cere un prejudiciu de peste 300 de mii de lei, în urma utilizării pavilioanelor sale pentru Centrul COVID

16 mai 2022, 18:25 Societate 143
Centrul COVID-19 de la Moldexpo.  Sursa: Jurnal TV

Centrul Internațional de Expoziții Moldexpo cere despăgubiri de peste 300 de mii de lei de la Spitalului „Sfânta Treime” și Consiliului municipal Chișinău, în urma utilizării pavilioanelor pentru Centrul municipal COVID-19. Administrația Moldexpo a transmis deja o cerere prealabilă pentru recuperarea prejudiciului pentru bunuri deteriorate sau care nu au putut fi identificate în procesul de inventariere, se arată într-un comunicat al Agenției Proprietății Publice (APP).

Pe 23 septembrie 2020, prin hotărâre de Guvern, Centrului Moldexpo i-au fost luate și transmise în administrarea Consiliului municipal Chișinău (în gestiunea Spitalului „Sfânta Treime”) pavilioanele expoziționale pentru a găzdui Centrul COVID. În acest sens s-a încheiat un contract de comodat, bunurile fiind transmise în folosință temporară.

Pe 15 martie 2022, prin decizia Comisiei Situației Excepționale, a fost dispusă încetarea contractului de comodat, după ce luni de zile la Moldexpo nu mai fusese internat niciun pacient Covid. Iar prin procesul de transmitere-primire s-a constatat că o parte din bunuri fie lipsesc, fie au fost deteriorate. Este vorba de mese, scaune sau elemente de pereți asamblați. Procesul-verbal a fost semnat de reprezentanții Consiliului municipal Chișinău și de cei ai Spitalului „Sfânta Treime”.

Administrația Centrul Internațional de Expoziții Moldexpo spune că dacă nu îi vor fi achitate prejudiciile, își rezervă dreptul de a iniția o acțiune judiciară. Procedura de notificare prevede 15 zile pentru recuperarea prejudiciului, precizează directorul general Carolina Chiper, „pașii ulteriori vor fi deciși în funcție de răspuns”.

Vom reveni ulterior cu poziția Consiliului Municipal Chișinău la acest subiect.

Amintim că Executivul a decis, la 4 aprilie anul curent, lichidarea instituției Medico-Sanitare Publice „Centrul COVID-19 Chișinău”, amplasată la Centrul Internațional de Expoziții „Moldexpo”, în contextul în care situația epidemiologică privind COVID-19 în Republica Moldova s-a stabilizat, iar în ultimul val al pandemiei centrul a fost utilizat doar pentru trierea persoanelor infectate, cele care aveau nevoie de tratament fiind transferate în instituțiile medicale.

Anastasia
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media