VIDEO/ Opt moldoveni ar fi estorcat bani de la șoferi de microbuze pe rute internaționale: Patru dintre ei, reținuți și plasați în arest, alții patru sunt anunțați în căutare internațională

18 mai 2022, 10:09 Justiție 1101
bani de la șoferi de microbuze pe rute internaționale.  Sursa: procuratura.md

Activitatea unui grup infracțional organizat, format din opt cetățeni moldoveni, care estorcau bani de la șoferi de microbuze ce circulă pe rute internaționale, a fost destructurat de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), de comun cu Inspectoratul Național de Investigații.

Grupul era format din opt cetățeni moldoveni, care estorcau bani de la șoferii din Moldova care circulau în afara țării, cu microbuzele și autocarele destinate transportării pasagerilor și coletelor. Potrivit materialelor dosarului, aceștia pretindeau taxe săptămânale de protecție.

Astfel, într-un episod investigat, în timp ce se aflau în Paris, Franța, aceștia l-au șantajat cu aplicarea armei și violenței periculoase pentru viață și sănătate pe un cetățean moldovean – șofer de microbuz care circula pe rute internaționale – iar ca urmare, au dobândit de la acesta mijloace bănești în sumă totală de până la 5.000 euro.

Urmare a perchezițiilor la membrii grupului, oamenii legii au depistat și ridicat sume impunătoare de mijloace bănești, bijuterii și alte obiecte de preț, provenite din activitatea criminală, care urmează să fie supuse expertizării.

Totodată, în baza probelor existente, patru membri ai grupului au fost reținuți și plasați în arest pentru 30 de zile, urmare a demersurilor procurorilor PCCOCS, care pe parcursul investigațiilor se prevalează de prezumția nevinovăției.

Ceilalți patru membri au fost anunțați în căutare internațională. Actualmente, oamenii legii sunt în curs de identificare a altor părți vătămate, care încă nu s-au adresat la autorități.

Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media