Roman Iagupov și Frații Advahov au devenit cetățeni de onoare ai județului Iași. Costel Alexe: „Artiştii au promovat legătura puternică între România şi Republica Moldova”

26 mai 2022, 08:44 Muzică 104
Zdob și Zdub și Frații Advahov pe scena Eurovision.  Sursa: thateurovisionsite.com

Solistul trupei „Zdob și Zdub Roman Iagupov și Frații Vitalie Advahov și Vasile Advahov, care au reprezentat Republica Moldova la Eurovision și care au ocupat locul 7 cu melodia „Trenulețul”, au devenit cetățeni de onoare ai județului Iași.

Proiectul de Hotărâre a fost aprobat miercuri, 25 mai, în ședința ordinară a Consiliului Județean Iași.

„Prin piesa Trenuleţul, artiştii au promovat legătura puternică între România şi Republica Moldova și, în acelaşi timp, au devenit ambasadori pentru legătura feroviară Iaşi-Chişinău-Odesa pe care ne-o dorim cu toţii, un proiect pe care l-am susținut încă de la începutul său, la Consiliul Județean Iași - Iași County Council”, a scris pe președintele CSJ, Costel Alexe, pe pagina sa de Facebook.

La 20 mai, președinta Maia Sandu, în semn de apreciere, precum și pentru talent artistic, originalitate și activitate de creație prodigioasă, lui Roman Iagupov și fraților Vasile și Vitalie Advahov le-a acordat „Ordinul de Onoare”.

La fel, șefa statului a acordat Diplome de onoare pentru toată echipa proiectului „Eurovision-2022”.

La 17 mai, vicepremierul Nicu Popescu le-a oferit fromației Zdob și Zdub și Fraților Advahov distincțiile „Meritul Diplomatic” gradul III.

Amintim că, Republica Moldova a intrat în top 10 la concursul internațional Eurovision Song Contest 2022. Băieții de la Zdob și Zdub și orchestra Fraților Advahov au reușit să claseze țara noastră pe locul 7.

Moldovenii noștri au ridicat sala în picioare cu melodia „Trenulețul”, cântată în limba română și engleză. Publicul a fost încântat de prestația lor, au chiuit și au dansat. Câștigătoarea ediției de anul acesta a devenit țara vecină, Ucraina.

Alina
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media