Polonia acordă R. Moldova un împrumut în valoare de 20 de milioane de euro. Comisiile parlamentare de profil au aprobat proiectul de ratificare a Acordului dintre Guvernele celor două țării

25 mai 2022, 14:15 Finanțe 134
Andrzej Duda, Președintele Republicii Polone.  Sursa: Replica Media

Polonia va acorda Republicii Moldova un împrumut în mărime de 20 de milioane de euro. Resursele vor fi utilizate pentru finanțarea necesităților bugetului de stat, inclusiv pentru gestionarea crizei refugiaților.

Comisia economie, buget și finanțe a aprobat raportul, iar Comisia politică externă și integrare europeană – coraportul la proiectul de ratificare a Acordului de împrumut dintre Guvernele celor două țări.

Creditul urmează a fi debursat într-o singură tranșă, în termen de până la trei luni de la data intrării în vigoare a acordului.

Și rambursarea se va efectua într-o singură tranșă, maturitatea creditului fiind de 20 de ani. Rata dobânzii constituie 0,01% anual.

Acordul de împrumut între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Polone a fost semnat pe 8 aprilie 2022, la Varșovia, de către șefii celor două guverne.

Proiectul de ratificare a acordului va fi supus dezbaterilor în plenul Legislativului Republicii Moldova.

Diana
publicat de:
Diana Severin
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media