Fostul sportiv Ion Șoltoianu, trimis în judecată după ce a agresat fizic un bărbat și a amenințat cu pistolul câinele care-l însoțea

25 mai 2022, 13:25 Justiție 427
Ion Șoltoianu.  Sursa: Zdg.md

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță că a trimis în judecată dosarul inițiat pe numele fostului sportiv și autoritate criminală - Ion Șoltoianu, după ce în luna martie curent a agresat fizic un bărbat în sectorul Botanica al capitalei și a amenințat cu pistolul câinele care-l însoțea.

Faptele au avut loc în curtea unui bloc. Atunci, Ion Șoltoianu, cu vârsta de peste 50 de ani, s-a arătat deranjat de prezența câinelui și, după un schimb de replici, a scos arma și a îndreptat-o spre animalul de companie.

„Acum, procurorii i-au formulat învinuirea pentru comiterea huliganismului agravat și de purtarea și păstrarea ilegală a armei de foc și a munițiilor fără autorizarea necesară”, precizează PCCOCS într-un comunicat de presă.

Potrivit legii penale, pedeapsa maximă pentru faptele incriminate este pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de șapte ani.

La solicitarea procurorilor PCCOCS, acesta continuă să fie deținut în arest preventiv.

În același timp, procurorii PCCOCS de comun cu ofițerii Inspectoratului Național de Investigații continuă urmărirea penală în privința acestuia pentru faptul că a șantajat oameni de afaceri ca să-i întoarcă datorii inventate în sume de 150.000 euro, 11 milioane lei și 200.000 euro.

Ion Şoltoianu, dublu campion mondial la kickboxing, a fost condamnat în 2013 la 14 ani de închisoare pentru omor, deținere ilegala de arme și șantaj, după ce l-a împuscat mortal pe fostul polițist Ion Stratulat, ginerele generalului Nicolae Alexei, la o terasă din centrul capitalei, în 2011.

Imediat după săvârșirea faptei, Şoltoianu a fugit din Chișinău, dar a fost reținut în Varniţa. Şoltoianu a fost găsit vinovat și de faptul că prin amenințări a obligat o persoană să transcrie pe numele unui intermediar un apartament și o parte din acțiunile firmei sale.

Acesta însă a fost eliberat în vara anului 2019, înainte de termen.

Alina
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media