Maia Sandu, despre valul de alerte false cu bombă: O invenție de destabilizare a situației; SIS caută autorii

13 iulie 2022, 20:37 Societate 190
Maia Sandu a comentat alertele false cu bombă.  Sursa: colaj
Valul de alerte false cu bombă care au vizat în ultimele zile o serie de clădiri publice și private din țară ar fi o tentativă de destabilizare a situației din țară și să creeze panică în societate, susține președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. În prezent, Serviciul de Securitate încearcă să afle identitatea autorilor alertelor, a declarat șefa statului la emisiunea „Bună Seara” de la Moldova 1.

„SIS încearcă să afle identitatea autorilor alertelor cu bombă, pentru că sunt multe și asta comportă costuri pentru că deranjează activitatea instituțiilor, publice și nu doar. Din câte știu, au anumite informații, dar nu există o claritate și o finalitate, deoarece aceste lucruri nu se fac simplu, se folosesc adrese de e-mail ascunse din afara țării, care vin de pe tot felul servere mai greu de verificat”, a declarat ea.

Chiar și așa, președinta a spus că „pentru moment” cetățenii nu trebuie să-și facă griji”.

Șefa statului susține că valul de alerte false cu bombă „este o invenție de destabilizare a situației, poate și de verificare a capacității instituțiilor noastre de a reactiona, dar ține mai mult de destabilizare, vor să sperie cetățenii Republicii moldova, să creeze panică”.

Amintim că PCCOCS și INI au început, la 6 iulie, un dosar penal pe cazul denunțurilor false privind atentatele teroriste cu bombă din ziua de marți, 5 iulie 2022, o zi în care alertele cu bombă au vizat peste 50 de locații simultan.

În ultimele zile alertele cu bombă au vizat sediile judecătoriilor din Chișinău, Aeroportul Internațional Chișinău, sediul Adunării Populare a Găgăuziei și a altor clădiri publice și private. Activitățile acestora a fost perturbată, de fiecare dată, timp de mai multe ore iar la intervenții au fost implicați numeroși polițiști și angajați ai serviciilor specializare din cadrul IGP.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media