Vibrionul de holeră a fost depistat la plaja de la Vadul lui Vodă. Recomandări pentru cetățeni

20 iunie 2022, 10:48 Mediu 1108
Plaja de la Vadul lui Vodă.  Sursa: shop40003.c-dna.com
Șeful Direcției generale asistență medicală și socială, Boris Gîlca, a anunțat că pe plaja de la Vadul lui Vodă a fost depistat vibrionul holerei și a atenționat cetățenii care merg la scăldat în privința posibilelor riscuri.

„Conform ultimelor probe, la plaja de la Vadul lui Vodă s-a depistat vibrionul de holeră (Vibrio cholerae), de aceea atenționăm foarte atent, cei care fac plajă și se vor scălda în bazinul acvatic să fie foarte atenți, să asculte de sfatul medicilor. Neapărat, dacă fac o baie acvatică, după asta să facă un duș, dar să fie în alertă la posibilele urmări”, a declarat Gîlca în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor Primăriei.

Holera este o boală infecțioasă bacteriană foarte gravă, care afectează în mod deosebit intestinul subțire. Boala se manifestă prin tulburări digestive ca o diaree gravă, vomitări excesive, care duc la o deshidratare rapidă a bolnavului, prin pierdere de substanțe minerale.

Alina
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media