VIDEO/ DOC/ O nouă ședință a CMC s-a încheiat: 48 de subiecte, pe ordinea de zi

13 iunie 2022, 12:15 Politică 195
ședința CMC, ședința Consiliului Municipal Chișinău.  Sursa: Replica Media

Consilierii municipali au luat o pauză până mâine, 14 iunie, ora 10:00, după de s-au întrunit astăzi, 13 iunie, în ședință extraordinară a Consiliului municipal Chișinău (CMC) și au convenit asupra aprobării Regulamentului cu privire la ajustarea tarifului la transportul public municipal.

UPDATE 16:26. Președintele ședinței, Corneliu Pîntea, a propus pauză până mâine, 14 iunie, la ora 10:00.

UPDATE 16:15. Consiliul Municipal Chișinău (CMC) a aprobat astăzi, 13 iunie, Metodologia calculării și reglementării tarifelor și costurilor pentru serviciile de transport de călători, costului unui vehicul-kilometru și mecanismul de aplicare și reglementare a abonamentelor de călătorie, iar conform proiectului de decizie, primarul general Ion Ceban a fost delegat să ajusteze prețurile pentru o călătorie la transportul public municipal.

UPDATE 16:10. Ședința CMC continuă. Consilierii insistă să modifice punctul 2 din Regulament, și anume verbul „a însărcina” cu „a delega”.

UPDATE 15:33. O parte dintre consilieri au revenit în sală, reprezentanții socialiști lipsesc. Consilierul indepednent Veaceslav Nedelea a propus pauză până mâine.

UPDATE 14:52. Consilierii au luat o pauză de 30 de minute.

UPDATE 13:58. Proiectul de decizie cu privire la modificarea și aprobarea unor acte normative, votat de 38 consilieri.

UPDATE 13:31. Consilierii municipali au revenit în ședință, după o pauză luată înaintea examinării subiectelor de pe ordinea de zi.

UPDATE 12:20. Mai multe persoane au luat cuvânt de la tribuna CMC.

UPDATE 12:35. Ordinea de zi a fost votată de 41 de consilieri.

UPDATE 12:26. Consilierul PUN, Corneliu Pîntea, ales președinte al ședinței. Proiectul de decizie cu privire la cererea de înregistrare a grupului de inițiativă privind inițierea Referendumului local în municipiul Chișinău rămâne pe ordinea de zi.

UPDATE 12:17. La ședința CMC sunt prezenți 37 de consilieri municipali.

Pe ordinea de zi sunt 48 de subiecte.

Consiliul Municipal Chișinău (CMC) s-a întrunit, la 9 iunie, într-o nouă ședință. Consilieri au votat doar un singur proiect de decizie de pe ordinea de zi din cele 48 de subiecte prezente, printre care, reluarea examinării subiectului cu privire la utilizarea de către Radio Chișinău a toponimicului „Chișinău”, al proiectului de decizie privind inițierea unui referendum cu privire la fostul teren al Stadionului Republican, dar și examinarea proiectului de decizie cu cu privire la inițierea proiectului de parteneriat public-privat în municipiul Chișinău privind reabilitarea pasajului subteran de pietoni de la intersecția bd. Ștefan cel Mare și Sfânt cu str. Ismail.
Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media