Moțiunea simplă împotriva ministrului Finanțelor a picat: 53 de deputați, inclusiv parlamentari din partea BCS, au votat contra demisiei lui Dumitru Budeanschi

1 iulie 2022, 18:35 Finanțe 273
Dumitru Budianschi.  Sursa: YouTube/PAS

Moțiunea simplă asupra politicilor Ministerului Finanțelor, în frunte cu Dumitru Budeanschi, a fost respinsă, în cadrul ședinței plenare de astăzi, 1 iulie.

Pentru s-au pronunțat 21 de deputați BCS și doi din partea Partidului „Șor”, 53 au votat împotrivă.

După discursul ministrului Dumitru Budeanschi, dezbateri și luări de cuvânt ale reprezentanților fracțiunilor parlamentare, majoritatea deputaților s-au pronunțat împotriva moțiunii.

Moțiunea simplă a fost inițiată de deputații din Fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor pe 9 iunie curent.

Conform Regulamentului Parlamentului, dezbaterea moţiunii simple în ședința plenară a Legislativului are loc la data stabilită de Biroul permanent, în termen de 14 zile lucrătoare de la depunere.

Moţiunile simple se adoptă cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi.

De menționat că, aceasta este a patra moțiune simplă înaintată de opoziție împotriva actualei guvernări.

Prima moțiune, la fel inițiată de BCS, a fost împotriva politicilor ministrului Justiției Sergiu Litvinenco, însă a fost respinsă de Parlament, iar a doua a fost împotriva ministrei Sănătății, Ala Nemerenco, care a avut aceeași soartă.

De asemenea, și moțiunea simplă asupra politicilor Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare - ministrul Viorel Gherciu, nu a trecut.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media