Ambasadorul R. Moldova la București: Organizarea unei ședințe comune a Guvernelor României și R. Moldova, prioritate zero

12 ianuarie 2022, 09:54 Politică 100
Victor Chirilă și Klaus Iohannis.  Sursa: presidency.ro

Organizarea unei şedinţe comune a Guvernelor României şi Republicii Moldova reprezintă prioritatea zero a diplomaţiilor acestor state, a declarat, marţi, pentru Agerpres, ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, Victor Chirilă.

Potrivit oficialului, şedinţa comună a Executivelor celor două ţări va avea loc, „foarte curând”, la Chişinău.

„Prioritatea zero, pe termen scurt, este să organizăm şedinţa comună a celor două Guverne. Ambasada, desigur, va avea şi ea un rol important în această organizare şi ne dorim foarte mult ca această şedinţă comună, care va fi foarte curând, să se soldeze cu rezultate concrete, importante, în semnarea mai multor acorduri esenţiale pentru parteneriatul nostru strategic, în primul rând cu semnarea Acordului de asistenţă tehnică nerambursabilă. (...) Această şedinţă este esenţială pentru felul cum va evolua parteneriatul nostru strategic", a afirmat Chirilă.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit marţi, la Palatul Cotroceni, pe ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, Victor Chirilă, cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare.

„În cursul întrevederii cu ambasadorul Republicii Moldova, Victor Chirilă, preşedintele României a evocat dialogul politic bilateral susţinut şi de substanţă din ultima perioadă, care oferă prilejul unei abordări aplicate şi cuprinzătoare a agendei sectoriale şi stabilirea unor repere solide în vederea avansării proiectelor prioritare comune.

Preşedintele Klaus Iohannis a reconfirmat angajamentul României de a acorda întreaga susţinere în procesele de transformare, modernizare şi de implementare a reformelor de către Guvernul de la Chişinău, în spiritul Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană dintre cele două state. De asemenea, a fost evocată viitoarea şedinţă comună de Guvern, care urmează a avea loc în perioada următoare şi care va trebui să se concentreze, cu decizii şi soluţii concrete de cooperare, asupra domeniilor şi proiectelor prioritare comune”
, informează Administraţia Prezidenţială.

Victor Chirilă are studii de masterat în politici europene și este licențiat în istorie. Din decembrie 2020 și până în prezent deține funcția de Director Executiv al Asociației pentru Politica Externă. În perioada decembrie 2016 – decembrie 2019 a fost Președinte al Asociației.

De asemenea, diplomatul are o experiență profesională în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova. Acesta a exercitat și funcția de Consilier la Ambasada Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii.

Diana
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media