VIDEO/ Orice informație este secretă: Avocatul lui Damir, care a apărat interesele lui Sternioală și ale lui Druță - Iurie Tabarcea a făcut primele declarații despre învinuirile aduse președintelui FEA

7 iulie 2021, 13:33 Justiție 2093
Iurie Tabarcea, avocat.  Sursa: Replica Media/captură video

Avocatul omului de afaceri și președintelui organizației FEA Dorin Damir, Iurie Tabarcea - cel care a apărat interesele fostului vicepreședinte al Curții Supreme de Justiție Oleg Sternioală, fiind și nașul de cununie al judecătorului, tot el fiind unul dintre apărători magistratului Ion Druță, a declarat că orice informație din această cauză este sub bifa secret, iar clientul său pledează nevinovat în ceea ce i se incriminează.

„Din start vă spun că noi am semnat obligația de a nu divulga - obligație care ne-a fost impusă de organul de urmărire penală, ceea ce rezultă că detalii privind cauza penală nu vă pot comunica”, a declarat apărătorul lui Damir jurnaliștilor.

Avocatul Iurie Tabarcea a mai adăugat că clientul său a semnat o cerere prin care a cerut instanței ca să fie examinată cauza în lipsa sa.

Dorin Damir pledează nevinovat, a mai adăugat apărătorul.

Urmează ca magistrații Judecătoriei Ciocana să se expună asupra cererii procurorilor PCCOCS privind aplicarea arestului preventiv pentru 30 de zile.

De menționat că avocatul lui Dorin Damir, Iurie Tabarcea este cel care a apărat interesele fostului vicepreședinte al Curții Supreme de Justiție Oleg Sternioală într-o cauză penală de spălare de bani în proporții deosebit de mari, fiind și nașul de cununie al judecătorului, tot el fiind unul dintre apărători magistratului Ion Druță în dosarul în care acesta este investigat pentru îmbogățire ilicită.


Dorin Damir, finul de cununie a lui Vladimir Plahotniuc, Valeriu Cojocari, șeful Inspectoratului de Poliție Bălți și un angajat al Poliției de Frontieră sunt vizați în cadrului unui dosar ce privește activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, acțiunile cărora sunt cercetate prin prisma a cinci componente de infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

În dimineața zilei de luni, 5 iulie, ofițerii Serviciului de Informații și Securitate (SIS) și procurorii Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (​PCCOCS) au descins cu percheziții la birourile de serviciu și automobilele mai multor persoane din Chișinău.

Ulterior, Procurarura a confirmat reținerea lui Dorin Damir, a fostului șef al Direcției Operațiuni Speciale nr. 5 - Valeriu Cojocaru, actual șef al IP Balți, și a unui angajat al Poliției de Frontieră.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media