La mulți ani, Gândul Mâței! Una dintre cele mai renumite trupe rock din Moldova a împlinit un sfert de secol de la înființare

19 mai 2021, 10:38 Muzică 214
Gândul Mâței.  Sursa: Gândul Mâței/Facebook

Gândul Mâței, una dintre cele mai apreciate și longevive formații rock din țara noastră, a împlinit 25 de ani de la prima ieșire în fața publicului, eveniment care s-a întâmplat la data de 18 mai 1996. Pe atunci, un bilet la primul lor concert a costat 2 lei.

Formația a anunțat că în prezent lucrează la piese noi, care vor fi lansate în toamnă, în cadrul unor evenimente organizate cu ocazia aniversării de un sfert de secol de la lansare.

„Astăzi, 18 mai 2021, aniversăm frumoasa vârstă de 25 de ani, alături de voi, dragi ascultători. Vă mulțumim că sunteți cu trup și suflet alături de noi și cu siguranță că în toamnă vom avea evenimente unde vom sărbători acești 25 de ani, atât cu piese deja îndrăgite de voi cât și cu piese noi, la care se lucrează la moment.”, se arată într-un mesaj al formației.

Gândul Mâței a fost fondată în 1996 de Bogdan Dascăl - voce, Dan Popov - chitară, Nicu Țărnă - chitară bas, Marcel Mikșanski, sau „Mamba” - tobe.

În prezent, din componența trupei fac parte Nicu Țărnă – vocalist și lider al formației, Petru Hăruță - trompetă, Sergiu Rusu - chitară bas, Igor Cristov - clape și Sergiu „Iarik” Iarovoi - chitară solo.

Până acum „Gândul Mâței” a lansat cinci albume în limba română, plus alte două editate/adaptate în limba rusă: Cu Gândul La Ea – 2000, GheM în GheM – 2005, La Ciocana – 2004, Комета - 2007 și Generația în Blugi - 2014.

Mai jos puteți asculta câteva dintre cele mai cunoscute producții ale formației Gândul Mâței:

Desigur, La Ciocana:


„Am să vin”


„Lora”

„Alo, da”, din ultimul album al trupei „Generația în blugi”, lansat în 2014.


Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media