SONDAJ ASD/ Partidele care ar accede în Parlament, dacă duminică ar fi alegeri

24 mai 2021, 14:09 Politică 252
Parlamentul RM.  Sursa: Replica Media

Doar trei concurenți electorali ar intra în viitorul Legislativ al Republicii Moldova, dacă duminică viitoare ar avea loc alegeri parlamentare. Este vorba despre Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BECS) și Partidul Politic Șor. Datele se conțin într-un sondaj realizat de către Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova.

PAS ar obține 27,8% dintre voturi, BECS – 26,9,2%, iar Șor – 5,7%. Restul formațiunilor nu ar trece pragul electoral, pentru partide de 5%, iar pentru blocuri este 8%.

Din totalul deciși - 75,61% cifrele diferă semnificativ:

  • PAS - 37,0%;
  • BECS - 35,8%;
  • Șor - 7,6%.

Sondajul s-a desfășurat în perioada 14 - 22 mai, pe un eșantion de 1.185 de persoane, din 85 de localități, marja de eroare fiind de +-3,0%.

Anterior, în alegerile prezidențiale din 2020, datele sondajelor realizate de Asociația Sociologilor și Demografilor l-au favorizat în mod clar pe Igor Dodon, iar de-a lungul anilor cifrele din dreptul partidelor de la guvernare erau mai mari decât cele de după alegeri.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media